Mé Oblíbené Recepty
Grilovaná zelenina
 

Grilovaná zelenina

Recept Grilovaná zelenina má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná zelenina má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná zelenina má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná zelenina má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná zelenina má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (4 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Grilovaná zelenina ochucená balzamikovým octem a rajčatovým pyré.
Doba přípravy receptu je 35 min
příprava 35 min
Doba vaření receptu je 40 min
doba vaření 40 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Žádná jiná zelenina neobsahuje tolik nikotinu jako lilek. Nemusíte mít ale strach. Museli byste sníst alespoň 10-20 kilogramů lilku, aby se hodnota nikotinu ve vašem těle rovnala jedné vykouřené cigaretě.

Ingredience

1 zelená cuketa
1 lilek
150g zelených fazolek
1 červená cibule
1 konzerva loupaných celých rajčat, 400g
3 PL balzamikového octa
sůl a pepř podle chuti
50 ml olivového oleje
3 stroužky česneku
malá hrst hladkolisté petrželky

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Nejprve si připravte lilek. Z části ho oloupejte (kousky slupky na lilku ponechte kvůli barvě) a nakrájejte na kostičky. Ty pak posolte a dejte stranou odstát alespň na 20 minut. Lilek pustí vodu, kterou potom osušte papírovým ubrouskem. Voda je hořká a v jídle nežádoucí.

Mezitím si nakrájejte cuketu, oloupejte a na měsíčky nakrájejte cibuli. Cuketu a cibuli promíchejte s fazolkami, přidejte oloupaný a nasekaný česnek a vypocený lilek. Přidejte ocet, olivový olej, ochuťte solí a pepřem a promíchejte.

Zeleninu rozprostřete na dirkovaný hliníkový tác v jedné vrstvě. Pečte na grilu do měkka, 10-20 minut. Zeleninu z táců přesypte na pánev, přidejte nasekanou petrželku a konzervu rajčat. Ty rozmačkejte vařečkou, promíchejte a nechte na středním ohni pobublávat 10 minut. Dochuťte solí a pepřem, případně přidejte více balzamikového octa pro výraznější aroma.

Tipy

Vhodné ke grilovaným masům a rybám.

Inspirace pro Vás

Kořeněné hrušky v čokoládě

Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(1)
Sladké hrušky vařené v sirupu s kořením a zázvorem máčené v čokoládě. Nejlepší jsou podávané s kopečkem zmrzliny.
zařazeno v:
Ovoce

Lívanečkové špízy

Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Kynuté lívance s jahodami a pribiňáčkem provoní Váš domov, jako byste se ocitli na venkově u babičky.
zařazeno v:
Ovoce

Dýňové pyré

Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Pyré z dýně, které pokud hned nespotřebujete, můžete zamrazit a provonět domov podzimem pokrmy z pyré i v zimě.
zařazeno v:

Chilský párek v rohlíku

Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Chilská republika - klobása v pečivu s kysaným zelím, avokádem a rajčaty, pohřbená pod dávkou majonézy.

Bündnerská ječná polévka

Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(0)
Švýcarsko - polévka z ječných krup se zeleninovým základem vařená v masovém vývaru se smetanou.

Těstoviny carbonara

Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4.2. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4.2. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4.2. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4.2. Recept Těstoviny carbonara má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(2)
Itálie - lahodná kombinace sušené šunky, cukety a těstovin obalených v omáčce z vaječných žloutků a smetany.

Jehněčí v pomalém hrnci

Recept Jehněčí v pomalém hrnci má průměrné hodnocení 3.8. Recept Jehněčí v pomalém hrnci má průměrné hodnocení 3.8. Recept Jehněčí v pomalém hrnci má průměrné hodnocení 3.8. Recept Jehněčí v pomalém hrnci má průměrné hodnocení 3.8. Recept Jehněčí v pomalém hrnci má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Kotletky okořeňte, osmažte a zbytek práce dokončí pomalý hrnec za Vás. Jednoduché a přesto výborné jehněčí.

Okurkové jednohubky

Recept Okurkové jednohubky se šlehaným balkánem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Okurkové jednohubky se šlehaným balkánem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Okurkové jednohubky se šlehaným balkánem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Okurkové jednohubky se šlehaným balkánem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Okurkové jednohubky se šlehaným balkánem má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Neobvyklé jednohubky se salátovou okurkou, šlehaným sýrem, s kousky sušených rajčat a s čerstvou bazalkou.
Komentáře k receptu Grilovaná zelenina
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce