Mé Oblíbené Recepty
Glazovaná křepelka
 

Glazovaná křepelka

Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (47 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Kořeněné křepelky přelité máslovou glazurou z kuřecího vývaru. Pro zpestření nedělního oběda nebo k posezení s přáteli.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 25 min
doba vaření 25 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Ingredience

4 křepelky
sůl a čerstvě mletý pepř
1/2 KL chilli vloček
2 PL olivového oleje
200ml kuřecího vývaru
1 PL hnědého cukru
1 PL worcesterové omáčky
20g másla
1 KL hladké mouky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Troubu rozehřejte na 190°C. Křepelku nůžkami nastřihněte na páteři, otočte a dlaní zatlačte na prsa. Tím ji zploštíte. Osolte ji, opepřete a posypte chilli vločkami. Postup opakujte u všech křepelek. Hotové křepelky dejte do mísy a přidejte olej. Promíchejte, aby se v oleji rovnoměrně obalily.

Rozehřejte pánev a křepelky osmažte na sucho ze všech stran na středně vysokou teplotu dozlatova. Zabere Vám to asi 10 minut. Přemistěte je na pekáč a dejte péci do vyhřáte trouby na 10 minut. Hotovévyjměte z trouby a před servírováním je nechte 5 minut odpočívat v pekáči.

Do pánve, kde se křepelky smažily, vlijte kuřecí výcar (může být z kostky) a uveďte k varu. Přidejte cukr, worcesterovou omáčku a pánví zatřepte, aby se ingredience promíchaly. Vařte minutu až dvě, pak studené máslo obalte v lžičce mouky a přidejte do pánve. Důkladně promíchejte, aby mouka nenadělala hrudky. Povařte poslední minutu, dochuťte solí a pepřem a dejte bokem odstát. Jak omáčka trochu zchládne, vytvoří glazuru na křepelky.

Odstáté křepelky rozdělte na talíře. Glazuru promíchejte a křepelky jí přelijte.

Tipy

doporučená příloha: dušená zelenina a hustá bramborovo-tuřínová kaše

Inspirace pro Vás

Segedínský guláš

Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.3. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.3. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.3. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.3. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Známý pokrm z kysaného zelí a vepřového masa podávaný s kynutým knedlíkem.

Řecký salát

Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 4.6. Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 4.6. Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 4.6. Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 4.6. Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Řecko - jednoduchý tradiční řecký salát. Vitamínová bomba s jemným, domácím dresingem a sýrem feta.

Omáčka Marinara

Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka Marinara má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - omáčka z konzervovaných rajčat dušených na víně. Vhodná k těstovinám nebo například k volskému oku a pečivu.

Pečená jehněčí kýta

Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pečená jehněčí kýta má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Šťavnatá pečeně z jehněčí kýty, marinovaná ve směsi z česneku a citronu, podávaná s bramborovou kaší.

Domácí kečup

Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 4.7. Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 4.7. Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 4.7. Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 4.7. Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Recept na domácí kečup je v naší rodině předáván z generace na generaci. Ingredience uvařte, propasírujte a skladujte až rok.

Vepřové plátky na houbách

Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Vepřové plátky na houbách dušené s jalovcem a cibulkou podávané s rýží.
zařazeno v:
Vepřové maso, Houby, Rýže

Kalamáry na víně

Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kalamáry na víně má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Kalamáry na víně s červenými chilli papričkami a citronovou šťávou podávané s těstovinami.

Lívanečkové špízy

Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Kynuté lívance s jahodami a pribiňáčkem provoní Váš domov, jako byste se ocitli na venkově u babičky.
zařazeno v:
Ovoce
Komentáře k receptu Glazovaná křepelka
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce