Mé Oblíbené Recepty
Fenyklová vichyssoise s podmáslím
Fenyklová vichyssoise s podmáslím
 

Fenyklová vichyssoise s podmáslím

Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. 
Průměrné hodnocení: 4.3/5 (4 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Francie - polévkový krém z fenyklu, pórku a brambor zjemněný podmáslím a smetanou, zdobený uzeným lososem.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 50 min
doba vaření 50 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Vichyssoise je francozská polévka z dílny šéfkuchaře Louise Diata. Je to krém z pórku, brambor, kuřecího vývaru a smetany a je tradičně podávána studená.

Ingredience

45g másla
1 pórek
250g brambor
850ml kuřecího vývaru
1 fenykl
500ml podmáslí
sůl a pepř podle chuti
100g 30% zakysané smetany
uzený losos na ozdobu

Postup

Z pórku odkrojte bílé s světle zelené části. Podélně jej rozřízněte a nakrájejte na půlměsíčky. V hrnci si rozpalte máslo a při mírné teplotě na něm pórek nechte změknout pod poklicí 15 minut.

Mezitím si nakrájejte na malé kousky celý fenykl včetně zelených lístků, brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. K pórku přidejte brambory a zalijte 800 mililitry kuřecího vývaru. Osolte a vařte 20 minut a poté přidejte fenykl a vařte dalších 7 minut.

Tyčovým mixérem polévku rozmixujte do hladka. Vmíchejte zakysanou smetanu a podmáslí a nechte přejít varem. Dochuťte solí a pepřem. Fenyklová polévku vichyssoise s podmáslím můžete podávat horkou i studenou, ozdobenu kouskem uzeného lososa.

Inspirace pro Vás

Kuskusový salát

Recept Kuskusový salát má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuskusový salát má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuskusový salát má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuskusový salát má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuskusový salát má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Vegetariánský zeleninový kuskusový salát s rajčaty, paprikou a okurkou, se sladkými rozinkami a octovou zálivkou.

Kuřecí stehna po marocku

Recept Kuřecí stehna po marocku má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí stehna po marocku má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí stehna po marocku má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí stehna po marocku má průměrné hodnocení 4.3. Recept Kuřecí stehna po marocku má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Maroko - kořeněná kuřecí stehna dušená ve vývaru s cizrnou a rozinkami, s kousky rajčete a se zelenými olivami.

Melounový salát s fíky

Recept Melounový salát s fíky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Melounový salát s fíky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Melounový salát s fíky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Melounový salát s fíky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Melounový salát s fíky má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Jednoduchý a rychlý salát z červeného melounu se sladkými fíky s osvěžujícím jogurtovo-mátovým dresingem.
zařazeno v:
Saláty, Ovoce

Citronové řezy s ricottou

Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Sladké citronové řezy s pevným, máslovým základem a vzdušnou citronovou náplní s ricottou se správnou výškou a texturou.
zařazeno v:
Ovoce

Sendvič s jehněčím masem

Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Sytý gurmánský sendvič plněný pečenými rajčaty, šťavnatým jehněčím masem a citronovou majonézou s pečeným česnekem.

Směs pěti koření

Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. Recept Směs pěti koření má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Čína - směs koření lze bez problému namíchat i v domácích českých podmínkách.

Dušená vepřová játra

Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřová játra dušená na lesních houbách má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Delikátní dušená vepřová játra. Kousky jater se smaženou cibulkou a lesními houbami přelité chutnou omáčkou.

Krůtí sendvič s pestem

Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Pečená krůtí prsa s italským bazalkovým pestem a čerstvým baby špenátem podávaná mezi krajíci tmavého chleba.
Komentáře k receptu Fenyklová vichyssoise s podmáslím
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce