Mé Oblíbené Recepty
Fenyklová vichyssoise s podmáslím
Fenyklová vichyssoise s podmáslím
 

Fenyklová vichyssoise s podmáslím

Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. 
Průměrné hodnocení: 4.3/5 (4 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Francie - polévkový krém z fenyklu, pórku a brambor zjemněný podmáslím a smetanou, zdobený uzeným lososem.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 50 min
doba vaření 50 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Vichyssoise je francozská polévka z dílny šéfkuchaře Louise Diata. Je to krém z pórku, brambor, kuřecího vývaru a smetany a je tradičně podávána studená.

Ingredience

45g másla
1 pórek
250g brambor
850ml kuřecího vývaru
1 fenykl
500ml podmáslí
sůl a pepř podle chuti
100g 30% zakysané smetany
uzený losos na ozdobu

Postup

Z pórku odkrojte bílé s světle zelené části. Podélně jej rozřízněte a nakrájejte na půlměsíčky. V hrnci si rozpalte máslo a při mírné teplotě na něm pórek nechte změknout pod poklicí 15 minut.

Mezitím si nakrájejte na malé kousky celý fenykl včetně zelených lístků, brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. K pórku přidejte brambory a zalijte 800 mililitry kuřecího vývaru. Osolte a vařte 20 minut a poté přidejte fenykl a vařte dalších 7 minut.

Tyčovým mixérem polévku rozmixujte do hladka. Vmíchejte zakysanou smetanu a podmáslí a nechte přejít varem. Dochuťte solí a pepřem. Fenyklová polévku vichyssoise s podmáslím můžete podávat horkou i studenou, ozdobenu kouskem uzeného lososa.

Inspirace pro Vás

Pizza Quattro formaggi

Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - slavná voňavá čtyř sýrová pizza na tenkém, křehkém těstě s rajčatovým základem a kořením.

Jablečná crostata

Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Itálie - domácí máslové těsto pečené s jablečnou náplní se skořicí a špetkou muškátového oříšku, s vanilkovou šlehačkou.

Bramboráky na tři způsoby

Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Recept na bramborák, bramborák se slaninou a kuřecí řízek Ondráš smažený v bramborákovém těstě.

Koprová polévka

Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Ochutnejte jednoduchou smetanovou polévku z kopru, na které si pochutná celá Vaše rodina.

Grilovaná zelenina

Recept Grilovaná zelenina má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná zelenina má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná zelenina má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná zelenina má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná zelenina má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Grilovaná zelenina ochucená balzamikovým octem a rajčatovým pyré.
zařazeno v:
Grilování

Těstoviny s kuřecím masem

Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(0)
Vychutnejte si lahodnou kombinaci zeleného špenátu, hub a kuřecího masa ve vínové smetanové omáčce.

Vepřové výpečky se špenátem

Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(3)
Vepřové výpečky na kmíně s cibulkou s krémovým špenátem a domácím bramborovým knedlíkem

Tapenáda ze zelených oliv

Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Rozmixované zelené olivy s česnekem a ančovičkami, podávané na čerstvé bagetě.
Komentáře k receptu Fenyklová vichyssoise s podmáslím
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce