Mé Oblíbené Recepty
Fenyklová vichyssoise s podmáslím
Fenyklová vichyssoise s podmáslím
 

Fenyklová vichyssoise s podmáslím

Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 3.9. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 3.9. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 3.9. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 3.9. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 3.9. 
Průměrné hodnocení: 3.9/5 (22 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Francie - polévkový krém z fenyklu, pórku a brambor zjemněný podmáslím a smetanou, zdobený uzeným lososem.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 50 min
doba vaření 50 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Vichyssoise je francozská polévka z dílny šéfkuchaře Louise Diata. Je to krém z pórku, brambor, kuřecího vývaru a smetany a je tradičně podávána studená.

Ingredience

45g másla
1 pórek
250g brambor
850ml kuřecího vývaru
1 fenykl
500ml podmáslí
sůl a pepř podle chuti
100g 30% zakysané smetany
uzený losos na ozdobu

Postup

Z pórku odkrojte bílé s světle zelené části. Podélně jej rozřízněte a nakrájejte na půlměsíčky. V hrnci si rozpalte máslo a při mírné teplotě na něm pórek nechte změknout pod poklicí 15 minut.

Mezitím si nakrájejte na malé kousky celý fenykl včetně zelených lístků, brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. K pórku přidejte brambory a zalijte 800 mililitry kuřecího vývaru. Osolte a vařte 20 minut a poté přidejte fenykl a vařte dalších 7 minut.

Tyčovým mixérem polévku rozmixujte do hladka. Vmíchejte zakysanou smetanu a podmáslí a nechte přejít varem. Dochuťte solí a pepřem. Fenyklová polévku vichyssoise s podmáslím můžete podávat horkou i studenou, ozdobenu kouskem uzeného lososa.

Inspirace pro Vás

Cornflakové sušenky

Recept Cornflakové sušenky má průměrné hodnocení 3.5. Recept Cornflakové sušenky má průměrné hodnocení 3.5. Recept Cornflakové sušenky má průměrné hodnocení 3.5. Recept Cornflakové sušenky má průměrné hodnocení 3.5. Recept Cornflakové sušenky má průměrné hodnocení 3.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Křupavé sušenky plněné rozinkami nebo čokoládou obalované v cornflakes. Nikdo od nich nebude chtít dát ruce pryč.
zařazeno v:

Minikuřátko se slaninou

Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 3.6. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 3.6. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 3.6. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 3.6. Recept Minikuřátko se slaninou má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Minikuřátko na másle, které je prudce pečené v troubě pro zachování šťavnatosti masa, se slaninou a se zeleninovou šťávičkou.

Marinované kuřecí řízečky

Recept Marinované kuřecí řízečky s bylinkovými bramborami má průměrné hodnocení 4.1. Recept Marinované kuřecí řízečky s bylinkovými bramborami má průměrné hodnocení 4.1. Recept Marinované kuřecí řízečky s bylinkovými bramborami má průměrné hodnocení 4.1. Recept Marinované kuřecí řízečky s bylinkovými bramborami má průměrné hodnocení 4.1. Recept Marinované kuřecí řízečky s bylinkovými bramborami má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(0)
Dozlatova smažené malé kuřecí řízky marinované tatarskou omáčkou, s jemnými bramborami a čerstvými bylinkami.

Kuřecí na hořčici a medu

Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 3.9. Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 3.9. Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 3.9. Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 3.9. Recept Kuřecí kousky pečené na hořčici a medu má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(1)
Ochutnejte kombinaci sladkého medu a dijonské hořčice.
zařazeno v:
Drůbeží maso, Rýže

Těstoviny se sardinkami

Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4. Recept Těstoviny se sardinkami má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(1)
Konzervované sardinky s ochucenými těstovinami, cherry rajčátky, černými olivami a s jemně sekanou paprikou.

Třešňový koláč naruby

Recept Třešňový koláč naruby má průměrné hodnocení 4.1. Recept Třešňový koláč naruby má průměrné hodnocení 4.1. Recept Třešňový koláč naruby má průměrné hodnocení 4.1. Recept Třešňový koláč naruby má průměrné hodnocení 4.1. Recept Třešňový koláč naruby má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(0)
Třešňový základ s máslovým těstem nahoře, to je třešňový koláč naruby.
zařazeno v:
Ovoce

Pesto

Recept Pesto má průměrné hodnocení 4. Recept Pesto má průměrné hodnocení 4. Recept Pesto má průměrné hodnocení 4. Recept Pesto má průměrné hodnocení 4. Recept Pesto má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - zelená omáčka z bazalkových lístků, piniových oříšků a kvalitního olivového oleje, vhodná (nejen) k těstovinám.

Sendviče se sekanou

Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 3.9. Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 3.9. Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 3.9. Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 3.9. Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(2)
Zbyla Vám sekaná od oběda a nevíte co s ní? Vyzkoušeje ji s plátky toastového chleba, slaninou a volským okem.
Komentáře k receptu Fenyklová vichyssoise s podmáslím
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce