Mé Oblíbené Recepty
Fenyklová vichyssoise s podmáslím
Fenyklová vichyssoise s podmáslím
 

Fenyklová vichyssoise s podmáslím

Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. 
Průměrné hodnocení: 4.3/5 (4 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Francie - polévkový krém z fenyklu, pórku a brambor zjemněný podmáslím a smetanou, zdobený uzeným lososem.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 50 min
doba vaření 50 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Vichyssoise je francozská polévka z dílny šéfkuchaře Louise Diata. Je to krém z pórku, brambor, kuřecího vývaru a smetany a je tradičně podávána studená.

Ingredience

45g másla
1 pórek
250g brambor
850ml kuřecího vývaru
1 fenykl
500ml podmáslí
sůl a pepř podle chuti
100g 30% zakysané smetany
uzený losos na ozdobu

Postup

Z pórku odkrojte bílé s světle zelené části. Podélně jej rozřízněte a nakrájejte na půlměsíčky. V hrnci si rozpalte máslo a při mírné teplotě na něm pórek nechte změknout pod poklicí 15 minut.

Mezitím si nakrájejte na malé kousky celý fenykl včetně zelených lístků, brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. K pórku přidejte brambory a zalijte 800 mililitry kuřecího vývaru. Osolte a vařte 20 minut a poté přidejte fenykl a vařte dalších 7 minut.

Tyčovým mixérem polévku rozmixujte do hladka. Vmíchejte zakysanou smetanu a podmáslí a nechte přejít varem. Dochuťte solí a pepřem. Fenyklová polévku vichyssoise s podmáslím můžete podávat horkou i studenou, ozdobenu kouskem uzeného lososa.

Inspirace pro Vás

Jablečná crostata

Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jablečná crostata má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(41)
Itálie - domácí máslové těsto pečené s jablečnou náplní se skořicí a špetkou muškátového oříšku, s vanilkovou šlehačkou.

Jednohubky s uzeným lososem

Recept Jednohubky s uzeným lososem a koprem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jednohubky s uzeným lososem a koprem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jednohubky s uzeným lososem a koprem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jednohubky s uzeným lososem a koprem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jednohubky s uzeným lososem a koprem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Krémový sýr zdobený uzeným lososem a kapary se snítkou čerstvého kopru.

Bramborový guláš s klobásou

Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborový guláš s klobásou má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(34)
Levný výtečný pokrm z brambor a uzeniny bez použití zahušťovadel.

Salát z fialových brambor

Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Recept na bramborový salát s fialovými brambory s hořčičnou majonézou. Můžete však použít jakékoli brambory máte po ruce.
zařazeno v:
Přílohy, Brambory

Bylinkové máslo

Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkové máslo má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(1)
Recept na máslo se směsí čerstvých bylinek, ochucené červeným vínem (volitelné).
zařazeno v:
Grilování

Penne s artyčoky a špenátem

Recept Zapečené penne s artyčoky a špenátem v sýrové omáčce má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zapečené penne s artyčoky a špenátem v sýrové omáčce má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zapečené penne s artyčoky a špenátem v sýrové omáčce má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zapečené penne s artyčoky a špenátem v sýrové omáčce má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zapečené penne s artyčoky a špenátem v sýrové omáčce má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Těstoviny pečené s artyčoky, špenátem a sýrovou bešamelovou omáčkou, navrch vylepšené strouhaným parmezánem.

Těstovinový salát

Recept Těstovinový salát má průměrné hodnocení 4.1. Recept Těstovinový salát má průměrné hodnocení 4.1. Recept Těstovinový salát má průměrné hodnocení 4.1. Recept Těstovinový salát má průměrné hodnocení 4.1. Recept Těstovinový salát má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(0)
Těstovinový salát s krůtími prsy a rajčaty, dochucený hrubozrnnou hořčicí a medem.

Mexické fazole

Recept Mexické fazole má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mexické fazole má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mexické fazole má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mexické fazole má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mexické fazole má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(2)
Mexiko - počeštěná verze mexických červených fazolí dušených v rajčatovo-paprikové omáčcce s uzeninou.
Komentáře k receptu Fenyklová vichyssoise s podmáslím
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce