Mé Oblíbené Recepty
Fazolový guláš
Fazolový guláš
 

Fazolový guláš

Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. 
Průměrné hodnocení: 4.7/5 (215 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Uzená vepřová žebra, kvalitní klobásy a lehce pikantní směs koření je to, co dělá tento guláš gastronomickým zážitkem.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 3 hod
doba vaření 3 hod
Počet porcí 6
počet porcí 6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Slovo guláš je odvozeninou maďarského slova \"gulaya\" a nikdy se nazhušťuje moukou, narozdíl od jeho českých variant.

Ingredience

500g červených fazolí
1 kg uzených vepřových žeber z boku
1 PL sádla
1 větší cibule
1 pikantní staročeská klobása
1 debrecínská klobása
2 KL sladké mleté papriky
1 KL uzené sladké mleté papriky
1 KL pálivé mleté papriky
2 KL majoránky
4 bobkové listy
1 extra hovězí bujón
sůl na případné dochucení

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Fazole vložte do vhodného velkého hrnce na vaření a přes noc namočte ve 2 litrech vody. Druhý den přidejte žebra a vařte, dokud maso nezměkne, zhruba 1 - 1,5 hodiny. Žebra vyjmětě a odložte na talíř vychládnout.

V jiném hrnci na sádle osmahněte na jemno pokrájenou cibuli, přidejte na kostičky pokrájené klobásy, přidejte koření, zasmahněte, přidejte obrané maso ze žeber a zalijte fazolemi s vodou, ve které se vařily s žebry. Dolijte další 1/2-1l vody podle potřeby a přidejte hovězí bujón. Do hrnce vložte i obrané kosti z žeber a přiveďte k varu. Vařte asi 1.5 hodiny, až fazole změknou.

Vyjměte kosti (při vkládání si je spočítejte) a část fazolí rozdrťe v hrnci vařečkou, tím guláš zahustíte. Vařte dalších 15-30 minut. Dochuťte solí nebo kořením dle individuální potřeby. Podávejte s čerstvým chlebem.

Tipy

Ze dvou klobás volte jednu pikantnější.

Pokud máte rádi guláš ostrý, nahraďte sladkou papriku pálivou.

Guláš připravujte 2 dny, první den přes noc nechte namočit fazole, druhý den jej uvařte a nechte opět přes noc uležet pro lepší chuť a třetí den ohřátý podávejte

nebo

fazole a žebra uvařte v papinovém hrnci (žebra naskládejte na fazole), bude to trvat půl hodiny. Potom v jiném hrnci osmažte cibuli, klobásy a nakonec koření a zalejte fazolemi s vodou. Žebra oberte, přidejte maso a vařte posledních 15 minut. I při této variantě doporučuji guláš podávat následující den.

Inspirace pro Vás

Kuřecí cuketové kuličky

Recept Kuřecí cuketové kuličky má průměrné hodnocení 2.2. Recept Kuřecí cuketové kuličky má průměrné hodnocení 2.2. Recept Kuřecí cuketové kuličky má průměrné hodnocení 2.2. Recept Kuřecí cuketové kuličky má průměrné hodnocení 2.2. Recept Kuřecí cuketové kuličky má průměrné hodnocení 2.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Masové kuličky se strouhanou cuketou a bylinkami pečené v troubě, v domácí omáčce z čerstvých rajčat s těstovinami.

Pečené kuře Tandoori

Recept Kuře Tandoori má průměrné hodnocení 3.5. Recept Kuře Tandoori má průměrné hodnocení 3.5. Recept Kuře Tandoori má průměrné hodnocení 3.5. Recept Kuře Tandoori má průměrné hodnocení 3.5. Recept Kuře Tandoori má průměrné hodnocení 3.5. 
Komentáře k receptu
(3)
Indie - kuře se marinuje v jogurtu a směsi typického indického koření 24 hodin. Po upečení se podává s kokosovou omáčkou.

Kuřecí stir-fry

Recept Kuřecí stir-fry má průměrné hodnocení 3.1. Recept Kuřecí stir-fry má průměrné hodnocení 3.1. Recept Kuřecí stir-fry má průměrné hodnocení 3.1. Recept Kuřecí stir-fry má průměrné hodnocení 3.1. Recept Kuřecí stir-fry má průměrné hodnocení 3.1. 
Komentáře k receptu
(2)
Čína - kuřecí maso marinované v omáčce s česnekem a zázvorem, smažené se zeleninou a houbami, podávané na dušené rýži.

Zeleninový vývar

Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 3.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 3.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 3.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 3.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Až ochutnáte tento domácí vývar, nebudete už nikdy chtít kupovaný. Nasekejte zeleninu, osmažte a uvařte a máte hotovo!

Kuřecí prsa s kozím sýrem

Recept Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 3.4. Recept Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 3.4. Recept Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 3.4. Recept Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 3.4. Recept Kuřecí prsa plněná kozím sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 3.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Kuřecí prsa smažená na olivovém oleji s náplní ze zdravého a dietního kozího sýra se zelenou rukolou plnou vitamínů.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Vepřové plátky na houbách

Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 3.8. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 3.8. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 3.8. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 3.8. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(2)
Vepřové plátky na houbách dušené s jalovcem a cibulkou podávané s rýží.
zařazeno v:
Vepřové maso, Houby, Rýže

Sendvič s pečeným drůbežím

Recept Sendvič s pečeným drůbežím masem a bazalkovou majonézou má průměrné hodnocení 3.2. Recept Sendvič s pečeným drůbežím masem a bazalkovou majonézou má průměrné hodnocení 3.2. Recept Sendvič s pečeným drůbežím masem a bazalkovou majonézou má průměrné hodnocení 3.2. Recept Sendvič s pečeným drůbežím masem a bazalkovou majonézou má průměrné hodnocení 3.2. Recept Sendvič s pečeným drůbežím masem a bazalkovou majonézou má průměrné hodnocení 3.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Zbylo Vám pečené kuře nebo krůta od oběda a nevíte, jak ho využít? Vyzkoušejte je v sendvičích s bazalkovou majonézou.

Těstoviny s kuřecím masem

Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 3.6. Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 3.6. Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 3.6. Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 3.6. Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Vychutnejte si lahodnou kombinaci zeleného špenátu, hub a kuřecího masa ve vínové smetanové omáčce.
Komentáře k receptu Fazolový guláš
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce