Mé Oblíbené Recepty
Fazolový guláš
Fazolový guláš
 

Fazolový guláš

Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. 
Průměrné hodnocení: 4.7/5 (21 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Uzená vepřová žebra, kvalitní klobásy a lehce pikantní směs koření je to, co dělá tento guláš gastronomickým zážitkem.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 3 hod
doba vaření 3 hod
Počet porcí 6
počet porcí 6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Slovo guláš je odvozeninou maďarského slova \"gulaya\" a nikdy se nazhušťuje moukou, narozdíl od jeho českých variant.

Ingredience

500g červených fazolí
1 kg uzených vepřových žeber z boku
1 PL sádla
1 větší cibule
1 pikantní staročeská klobása
1 debrecínská klobása
2 KL sladké mleté papriky
1 KL uzené sladké mleté papriky
1 KL pálivé mleté papriky
2 KL majoránky
4 bobkové listy
1 extra hovězí bujón
sůl na případné dochucení

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Fazole vložte do vhodného velkého hrnce na vaření a přes noc namočte ve 2 litrech vody. Druhý den přidejte žebra a vařte, dokud maso nezměkne, zhruba 1 - 1,5 hodiny. Žebra vyjmětě a odložte na talíř vychládnout.

V jiném hrnci na sádle osmahněte na jemno pokrájenou cibuli, přidejte na kostičky pokrájené klobásy, přidejte koření, zasmahněte, přidejte obrané maso ze žeber a zalijte fazolemi s vodou, ve které se vařily s žebry. Dolijte další 1/2-1l vody podle potřeby a přidejte hovězí bujón. Do hrnce vložte i obrané kosti z žeber a přiveďte k varu. Vařte asi 1.5 hodiny, až fazole změknou.

Vyjměte kosti (při vkládání si je spočítejte) a část fazolí rozdrťe v hrnci vařečkou, tím guláš zahustíte. Vařte dalších 15-30 minut. Dochuťte solí nebo kořením dle individuální potřeby. Podávejte s čerstvým chlebem.

Tipy

Ze dvou klobás volte jednu pikantnější.

Pokud máte rádi guláš ostrý, nahraďte sladkou papriku pálivou.

Guláš připravujte 2 dny, první den přes noc nechte namočit fazole, druhý den jej uvařte a nechte opět přes noc uležet pro lepší chuť a třetí den ohřátý podávejte

nebo

fazole a žebra uvařte v papinovém hrnci (žebra naskládejte na fazole), bude to trvat půl hodiny. Potom v jiném hrnci osmažte cibuli, klobásy a nakonec koření a zalejte fazolemi s vodou. Žebra oberte, přidejte maso a vařte posledních 15 minut. I při této variantě doporučuji guláš podávat následující den.

Inspirace pro Vás

Zelňačka s klobásou

Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(2)
Oblíbená česká polévka s kysaným bílým zelím, uzenou klobásou, zjemněná smetanou s mletou paprikou.

Kousky s cibulí a jablky

Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 5. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 5. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 5. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 5. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(1)
Pro návštěvy, které chcete oslnit. Chuť výrazného sýru, osmažené cibule a sladkého jablka se skvěle doplňuje a chutná.

Holandský řízek

Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Luxusní holandský řízek z mletého vepřového masa a tvrdého strouhaného sýru, tradičně podávaný s bramborovou kaší.

Krevety na víně se špenátem

Recept Krevety na víně se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Krevety na víně se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Krevety na víně se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Krevety na víně se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Krevety na víně se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Lahodné krevety na víně a česneku s čerstvým baby špenátem, vařené ve smetaně, podávané s těstovinami.

Gulášová polévka

Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Výrazná gulášová polévka se základem z mleté papriky, s hovězím masem a bramborem, kterou nebudete chtít přestat jíst.

Žampionová pomazánka

Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Žampionová pomazánka s fenyklem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Vegetariánská pomazánka, vláčná díky žampionům. Dokonalou chuť ji propůjčuje hrubozrnná hořčice a čerstvý fenykl.

Těstoviny s kuřecím masem

Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(0)
Vychutnejte si lahodnou kombinaci zeleného špenátu, hub a kuřecího masa ve vínové smetanové omáčce.

Panna Cotta z podmáslí

Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Oblíbený nepečený italský dezert, kde se vařená smetana nechá v lednici zatuhnout se želatinou a pak se zdobí lesním ovocem.
zařazeno v:
Ovoce
Komentáře k receptu Fazolový guláš
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce