Mé Oblíbené Recepty
Egyptské koshari
Egyptské koshari
 

Egyptské koshari

Průměrné hodnocení: 4.3/5 (9 hlasujících).
Egypt - vegetariánské jídlo z vařené rýže, těstovin a čočky, servírované s rajčatovo-paprikovou salsou a opraženou cibulkou.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 50 min
doba vaření 50 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Již bylo vloženo 39 komentářů.
zobrazit komentáře (39)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Koshari vzniklo v Egyptě v polovině 19. století v době velkého ekonomického vzestupu, kdy se ve spíži egypťanů vyskytovaly dříve neobvyklé těstoviny, rýže či čočka a cibule. Kuchaři pak jednoduše na konci měsíce smíchali to, co jim zbylo do jednoho pokrmu.  

Ingredience

60g čočky
130g bílé rýže
40g těstovin ve tvaru kolínek
1 střední cibule
2 PL olivového oleje
1 stroužek česneku
40g červené papirky
3 velká rajčata
4 PL rajčatové passaty
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Čočku propláchněte a dejte vařit do osolené vody. Až je měkká, slijte ji přes síto a vodu nalejte zpět do hrnce. Uveďte ji zpět k varu a uvařte těstoviny. Hotové těstoviny zceďte, a ve stejné vodě uvařte i rýži. Zcezenou rýži smíchejte s těstovinami a čočkou a ohřejte.

Mezitím, co se vaří suroviny, oloupejte cibuli a česnek. Papriku nakrájejte na kousky, rajčata oloupejte (pokud nevíte jak na to, radu najdete v tipech) a nakrájejte na kousky.

Cibuli rozkrojte na polovinu. Jednu polovinu nakrájejte najemno, druhou polovinu nakrájejte na plátky a rozeberte na půlkolečka. Na pánvi na lžíci oleje osmažte nejprve půlkolečka cibule do zlatova.

Osmaženou cibuli vyjměte a přidejte zbylý olej. Osmažte zbylou cibuli, přidejte papriku, osmažte a pak přidejte na kousky nasekaný česnek. Po minutě přidejte i rajčata, sůl a pepř a rajčatovou passatu. Na mírném ohni nechte pobublávat 5 minut.

Na talíř dejte nejprve rýžovou směs, na ni dejte rajčatovou salsu a posypte opraženou cibulí.

Tipy

Do rajčatové salsy přidejte několik kapek tabasca nebo mletého chili. Klasickou papriku taky můžete vyměnit za pálivou feferonku nebo chili papričku.

Jak oloupat rajčata:
- rajčata omyjte a nahoře i vespodu nařízněte do kříže
- dejte je do hrnce a přelijte vařící vodou tak, aby byla rajčata ponořená
- nechte odstát minutu až dvě a poté je ihned dejte do ledové vody zchladit
- slupku oloupejte, půjde to samo

Inspirace pro Vás

Domácí kečup

Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 1.4. Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 1.4. Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 1.4. Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 1.4. Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 1.4. 
Komentáře k receptu
(1436)
Recept na domácí kečup je v naší rodině předáván z generace na generaci. Ingredience uvařte, propasírujte a skladujte až rok.

Bramborový salát a placaté kuře

Recept Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím má průměrné hodnocení 2.7. Recept Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím má průměrné hodnocení 2.7. Recept Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím má průměrné hodnocení 2.7. Recept Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím má průměrné hodnocení 2.7. Recept Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím má průměrné hodnocení 2.7. 
Komentáře k receptu
(129)
Bramborový salát s celerem a hořčičnými semínky s placatým kuřetem pečeným na světlém pivu se salátem s podmáslí.

Jehněčí v pomalém hrnci

Recept Jehněčí v pomalém hrnci má průměrné hodnocení 4. Recept Jehněčí v pomalém hrnci má průměrné hodnocení 4. Recept Jehněčí v pomalém hrnci má průměrné hodnocení 4. Recept Jehněčí v pomalém hrnci má průměrné hodnocení 4. Recept Jehněčí v pomalém hrnci má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(12)
Kotletky okořeňte, osmažte a zbytek práce dokončí pomalý hrnec za Vás. Jednoduché a přesto výborné jehněčí.

Omáčka z fazolových lusků

Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 3.5. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 3.5. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 3.5. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 3.5. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 3.5. 
Komentáře k receptu
(401)
Oblíbená pochoutková zelenina ve smetanovém základu s bramborem a vejcem; vhodné nejen pro vegetariány.

Zeleninová s fazolemi

Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Zeleninová polévka s fazolemi má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Zelenina se vaří v připraveném vývaru s bílými fazolemi a tymiánem. Polévka se nakonec se ochutí strouhaným parmezánem.

Vepřové nudličky s cibulkou

Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4. Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4. Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4. Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4. Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(22)
Nudličky se před smažením krátce marinují, což přidá jídlu extra chuť. Jarní cibulka přidaná před koncem pokrm zvláčňuje.
zařazeno v:
Vepřové maso, Rýže

Mrkvový krém s čočkou

Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 2.9. Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 2.9. Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 2.9. Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 2.9. Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 2.9. 
Komentáře k receptu
(974)
Chutná, lehce pikantní směs plná železa s nízkým obsahem tuku. Polévka je hotová za půl hodiny nebo ji vařte v pomalém hrnci.

Smetanové těstoviny s cuketou

Recept Smetanové těstoviny s cuketou má průměrné hodnocení 2.1. Recept Smetanové těstoviny s cuketou má průměrné hodnocení 2.1. Recept Smetanové těstoviny s cuketou má průměrné hodnocení 2.1. Recept Smetanové těstoviny s cuketou má průměrné hodnocení 2.1. Recept Smetanové těstoviny s cuketou má průměrné hodnocení 2.1. 
Komentáře k receptu
(265)
Lehce pikantní vegetariánské těstoviny se zelenou cuketou a čerstvou bazalkou, ve smetanové omáčce se sýrem.
Komentáře k receptu Egyptské koshari
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
*Opište ověřovací kód:
kod
Write Essays For Me
|
Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.3. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.3. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.3. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.3. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.3. 
2017-10-17 11:51:47
HTTP://WRITEMYESSAY.US.COM write my essay write my essay for me cheap [url=https://writemyessay.us.com]custom essay writing[/url]
Jamesmek
|
Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.3. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.3. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.3. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.3. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.3. 
2017-10-17 04:34:46
buy college essays online https://writemyessay.us.com buy essay online safe [url=https://essayonline.us.com]https://writemyessay.us.com[/url]
Jamesmek
|
Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.3. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.3. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.3. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.3. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.3. 
2017-10-16 20:46:53
site here sex chat room sex chat [url=https://freesexchat.us.com]sex chat online[/url]
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce