Mé Oblíbené Recepty
Egyptské koshari
Egyptské koshari
 

Egyptské koshari

Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (48 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Egypt - vegetariánské jídlo z vařené rýže, těstovin a čočky, servírované s rajčatovo-paprikovou salsou a opraženou cibulkou.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 50 min
doba vaření 50 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Koshari vzniklo v Egyptě v polovině 19. století v době velkého ekonomického vzestupu, kdy se ve spíži egypťanů vyskytovaly dříve neobvyklé těstoviny, rýže či čočka a cibule. Kuchaři pak jednoduše na konci měsíce smíchali to, co jim zbylo do jednoho pokrmu.  

Ingredience

60g čočky
130g bílé rýže
40g těstovin ve tvaru kolínek
1 střední cibule
2 PL olivového oleje
1 stroužek česneku
40g červené papirky
3 velká rajčata
4 PL rajčatové passaty
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Čočku propláchněte a dejte vařit do osolené vody. Až je měkká, slijte ji přes síto a vodu nalejte zpět do hrnce. Uveďte ji zpět k varu a uvařte těstoviny. Hotové těstoviny zceďte, a ve stejné vodě uvařte i rýži. Zcezenou rýži smíchejte s těstovinami a čočkou a ohřejte.

Mezitím, co se vaří suroviny, oloupejte cibuli a česnek. Papriku nakrájejte na kousky, rajčata oloupejte (pokud nevíte jak na to, radu najdete v tipech) a nakrájejte na kousky.

Cibuli rozkrojte na polovinu. Jednu polovinu nakrájejte najemno, druhou polovinu nakrájejte na plátky a rozeberte na půlkolečka. Na pánvi na lžíci oleje osmažte nejprve půlkolečka cibule do zlatova.

Osmaženou cibuli vyjměte a přidejte zbylý olej. Osmažte zbylou cibuli, přidejte papriku, osmažte a pak přidejte na kousky nasekaný česnek. Po minutě přidejte i rajčata, sůl a pepř a rajčatovou passatu. Na mírném ohni nechte pobublávat 5 minut.

Na talíř dejte nejprve rýžovou směs, na ni dejte rajčatovou salsu a posypte opraženou cibulí.

Tipy

Do rajčatové salsy přidejte několik kapek tabasca nebo mletého chili. Klasickou papriku taky můžete vyměnit za pálivou feferonku nebo chili papričku.

Jak oloupat rajčata:
- rajčata omyjte a nahoře i vespodu nařízněte do kříže
- dejte je do hrnce a přelijte vařící vodou tak, aby byla rajčata ponořená
- nechte odstát minutu až dvě a poté je ihned dejte do ledové vody zchladit
- slupku oloupejte, půjde to samo

Inspirace pro Vás

Špenátové toasty s ementálem

Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Špenátové toasty s ementálem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Křupavé toasty s ementálem a vepřovou šunkou doplněné o čerstvý špenát a hořčici.

Stehna v limetkové šťávě

Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí stehna v limetkové šťávě má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Citrusová kuřecí stehna s rýží připravená v pomalém hrnci mají málo kalorií, ale hodně chuti.

Omáčka z fazolových lusků

Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(4)
Oblíbená pochoutková zelenina ve smetanovém základu s bramborem a vejcem; vhodné nejen pro vegetariány.

Grilovaná jehlice rohozobá

Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. Recept Grilovaná jehlice rohozobá má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Jednoduchý a rychlý recept na grilovanou jehlici rohozobou, dlouhou, štíhlou rybu s fosforovými kostmi a výtečným masem.

Dýňové pyré

Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. Recept Dýňové pyré má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Pyré z dýně, které pokud hned nespotřebujete, můžete zamrazit a provonět domov podzimem pokrmy z pyré i v zimě.
zařazeno v:

Chili con carne

Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
USA - chili con carne je chlouba Texasu. Hovězí maso se pomalu dusí v pálivé omáčce z rajčat a piva s černými fazolemi.

Hovězí na kyselých okurkách

Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí na kyselých okurkách má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Hovězí zadní kýta dušená na zavařených okurkách a plnotučné hořčici.

Polévka z uzených žeber s rýží

Recept Polévka z uzených žeber s rýží má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z uzených žeber s rýží má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z uzených žeber s rýží má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z uzených žeber s rýží má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z uzených žeber s rýží má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Polévka z uzených vepřových žeber s kulatozrnnou rýží, mrkví a hladkolistou petrželkou.
Komentáře k receptu Egyptské koshari
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce