Mé Oblíbené Recepty
Dýňový krém
 

Dýňový krém

Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňový krém má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (52 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Hedvábně jemný barevný krém připravený z dýně hokkaido, s kokosovým mlékem a zeleným koriandrem.
Doba přípravy receptu je 30 min
příprava 30 min
Doba vaření receptu je 40 min
doba vaření 40 min
Počet porcí 4-6
počet porcí 4-6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Dýni Hokkaido můžete v suchém sklepě skladovat až 6 měsíců.

Ingredience

1 PL olivového oleje
1 PL (15g) másla
1 velká cibule
1 1/2 PL sekaného čerstvého zázvoru
4 stroužky česneku
1 PL zakysané smetany
1 KL kari
1 dýně hokkaido
1 velká brambora
2 KL hnědého cukru
750ml kuřecího nebo zeleninového vývaru (recept na kuřecí vývar ZDE a na zeleninový ZDE, můžete použít i kostku)
sůl a čerstvě mletý pepř
1 PL šťávy z citronu
400ml kokosového mléka
2 PL čerstvého koriandru

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Cibuli a česnek oloupejte a nasekejte najemno. Dýni rozkrojte, vydlabejte semínka, oloupejte a nakrájejte na kostičky. Bramboru oloupejte a také nakrájejte na kostičky.

Ve velkém hrnci rozehřejte olej s máslem. Přidejte cibuli, zázvor a česnek a na střední teplotu lehce smažte, dokud cibule nezměkne, asi 8 minut. Pak přidejte zakysanou smetanu, kari, promíchejte a do hrnce přidejte nakrájenou dýni, bramboru, hnědý cukr a zalijte vývarem. Osolte a opepřete a uveďte k varu. Vařte do změknutí, 20-30 minut.

Hrnec odstavte z ploténky a ponorným mixérem obsah rozmixujte do hladka. Přilijte kokosové mléko a citronovou šťávu a promíchejte. Minutku povařte a rozdělte do talířů. Před servírováním dýňový krém ozdobte koriandrem a čerstvě mletým pepřem.

Tipy

Místo dýně hokkaido můžete použít i máslovou dýni.

Nemáte-li rádi koriandr, nahraďte ho hladkolistou petrželkou.

Inspirace pro Vás

Pstruh grilovaný na feferonkách

Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(1)
Pstruh grilovaný na bylince a marinádě z česneku a feferonky pro správný říz.

Salát z nových brambor

Recept Salát z nových brambor má průměrné hodnocení 4.5. Recept Salát z nových brambor má průměrné hodnocení 4.5. Recept Salát z nových brambor má průměrné hodnocení 4.5. Recept Salát z nových brambor má průměrné hodnocení 4.5. Recept Salát z nových brambor má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Levný jednoduchý bramborový salát se správně štiplavou zálivkou ze zakysané smetany s čerstvou pažitkou.
zařazeno v:
Brambory, Přílohy

Koblihy ala donut

Recept Koblihy ala donut má průměrné hodnocení 4.8. Recept Koblihy ala donut má průměrné hodnocení 4.8. Recept Koblihy ala donut má průměrné hodnocení 4.8. Recept Koblihy ala donut má průměrné hodnocení 4.8. Recept Koblihy ala donut má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(19)
Sladké koblihy s polevou ve tvaru donutu. Jedná se o smažené kynuté těsto ve tvaru prstenu.
zařazeno v:

Fenyklová vichyssoise

Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(14)
Francie - polévkový krém z fenyklu, pórku a brambor zjemněný podmáslím a smetanou, zdobený uzeným lososem.

Japonské knedlíčky Gyoza

Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(1)
Japonsko - ručně skládané domácí knedlíčky plněné směsí mletého vepřového masa a bílého zelí s teriyaki omáčkou.

Tuňáková pomazánka

Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(12)
Pomazánka z tuňáka s vařenými vejci a kari kořením na rozpečeném pečivu.

Kuřecí v těstíčku

Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(5)
Kuřecí prsa smažená v jemném těstíčku přelitá sladkou chilli omáčkou.

Kořeněné hrušky v čokoládě

Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(94)
Sladké hrušky vařené v sirupu s kořením a zázvorem máčené v čokoládě. Nejlepší jsou podávané s kopečkem zmrzliny.
zařazeno v:
Ovoce
Komentáře k receptu Dýňový krém
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce