Mé Oblíbené Recepty
Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou
Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou
 

Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou

Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. 
Průměrné hodnocení: 4.2/5 (38 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Měkké šťavnaté hovězí pomalu vařené na kořenové zelenině a žampionech v omáčce ovoněné červeným vínem a octem,
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 3 hod 30 min
doba vaření 3 hod 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Již bylo vloženo 70 komentářů.
zobrazit komentáře (70)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Těstovinová rýže neboli orzo je těstovina ve tvaru rýže. Italské slovo orzo znamená v překladu ječmen a odkazuje na velikost a tvar těstoviny.

Ingredience

dušené hovězí

800g hovězí zadní
sůl a pepř
3 PL rostlinného oleje
3 PL olivového oleje
1 pórek, pouze bílá část
1 menší cibule
3 stroužky česneku
100g mrkve
1 a půl stonku řapíkatého celeru
3 žampiony
1 PL rajského protlaku
1-2 ančovičky
3 PL (30ml) červeného vína
3 PL (30ml) octa z červeného vína
400ml hovězího vývaru
1 velké loupané rajče se 2 lžícemi štávy z konzervy
1 bobkový list
špetka sušeného tymiánu nebo větvička čerstvého
2 stonky hladkolisté petrželky

příloha

150g těstovinové rýže (orza)
1 KL másla
1 stonek hladkolisté petrželky
1 střední francouzská bageta

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Hovězí maso nakrájejte na velké kusy, asi 3x5 centimetrů. Osolte a opepřete. Cibuli, česnek, mrkev a žampiony oloupejte a spolu s omytým pórkem a řapíkatým celerem nakrájejte. Cibuli a česnek na drobno, mrkev na kolečka či pokud je velká, na půlkolečka, žampiony a celer na plátky.

Olivový a rostlinný olej smíchejte. Polovinu směsi vylejte na pánev, zahřejte a maso osmažte, dokud kopletně nezmění barvu. Z pánve ho přendejte do pomalého hrnce (zatím vypnutého).

Do pánve přidejte zbylý olej a osmažte zeleninu a žampiony, asi 5-7 minut. Poté přidejte ančovičky a rajčatový protlak a smažte další minutu a dvě, dokud se ančovičky nerozpadnou.

Přidejte červené víno, ocet z červeného vína, rajče spolu se šťávou (rozmačkejte ho vařečkou o stěnu pánve). Přiveďte k varu a zeleninovou směs přidejte do pomalého hrnce k hovězímu masu. Ochuťte solí, tymiánem a přidejte bobkový list a hrnec zapněte na vysokou teplotu. Přilejte horký hovězí vývar (měl by akorát zakrývat maso, možná tedy budete potřebovat trochu víc), přikryjte poklicí a nechte maso dusit v pomalém hrnci 3 hodiny. 

Půl hodiny před koncem dejte vařit vodu na těstovinovou rýži (orzo) a rozehřejte troubu na 200°C. Orzo uvařte podle návodu na obalu. Po scezení přidejte máslo, nasekanou petrželku a promíchejte. V troubě upečte přepůlenou bagetu na sucho do zlatova. Petrželku na dušené hovězí nasekejte a rozdělte na polovinu. Polovinu vmíchejte k masu a druhou maso ozdobte.

Těstovinovou rýži s máslem podávejte s dušeným hovězím a rozepčenou bagetou na straně.

Tipy

Pokud nevlastníte pomalý hrnec, vařte hovězí v hrnci s poklicí na nízkou teplotu. Kontrolujte často množství vody a po troškách ji dolévejte.

Inspirace pro Vás

Skopové byriani

Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Indie - obvyklý indický recept na skopové maso vařené s rýží ve směsi rajčat a koření, podávané s jogurtovou omáčkou Raita.

Křepelka s čočkou a dýní

Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. Recept Křepelka s čočkou a salátem z máslové dýně má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(27)
Křepelka smažená dozlatova na olivovém oleji podávaná s čočkou a slaninou na salátu z polníčku a řeřichy s máslovou dýní.
zařazeno v:
Zvěřina, Luštěniny

Segedínský guláš

Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(38)
Známý pokrm z kysaného zelí a vepřového masa podávaný s kynutým knedlíkem.

Jednohubky s klobásou

Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Extra jednoduché jednohubky s dipem ze zakysané smetany a hrubozrnné hořčice.

Hamburger s cibulovým čatní

Recept Hamburger s cibulovou marmeládou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Hamburger s cibulovou marmeládou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Hamburger s cibulovou marmeládou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Hamburger s cibulovou marmeládou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Hamburger s cibulovou marmeládou má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(1)
USA - připravte si 100% domácí hamburger. Zde najdete recept na bulky, maso, ochucenou majonézu i na cibulové čatní.

Fenyklová vichyssoise

Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Fenyklová vichyssoise s podmáslím má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Francie - polévkový krém z fenyklu, pórku a brambor zjemněný podmáslím a smetanou, zdobený uzeným lososem.

Krémová žampionová polévka

Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Hustá polévka z žampionů a jemné smetany, ideální před hlavním jídlem i s pečivem k večeři.

Kuřecí paličky s rozmarýnem

Recept Kuřecí paličky ve slanině s rozmarýnem a rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí paličky ve slanině s rozmarýnem a rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí paličky ve slanině s rozmarýnem a rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí paličky ve slanině s rozmarýnem a rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí paličky ve slanině s rozmarýnem a rajčaty má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(48)
Recept na kuřecí spodní stehna rozmarýnem, balená ve slanině a pečená s brambory a větvičkou cherry rajčat.
Komentáře k receptu Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
hhyfligh
|
Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. 
2019-01-09 21:48:34
ndfobems
|
Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. 
2019-01-02 17:45:04
ndfobems
|
Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. 
2019-01-02 17:25:02
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce