Mé Oblíbené Recepty
Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou
Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou
 

Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou

Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. 
Průměrné hodnocení: 4.2/5 (38 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Měkké šťavnaté hovězí pomalu vařené na kořenové zelenině a žampionech v omáčce ovoněné červeným vínem a octem,
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 3 hod 30 min
doba vaření 3 hod 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Těstovinová rýže neboli orzo je těstovina ve tvaru rýže. Italské slovo orzo znamená v překladu ječmen a odkazuje na velikost a tvar těstoviny.

Ingredience

dušené hovězí

800g hovězí zadní
sůl a pepř
3 PL rostlinného oleje
3 PL olivového oleje
1 pórek, pouze bílá část
1 menší cibule
3 stroužky česneku
100g mrkve
1 a půl stonku řapíkatého celeru
3 žampiony
1 PL rajského protlaku
1-2 ančovičky
3 PL (30ml) červeného vína
3 PL (30ml) octa z červeného vína
400ml hovězího vývaru
1 velké loupané rajče se 2 lžícemi štávy z konzervy
1 bobkový list
špetka sušeného tymiánu nebo větvička čerstvého
2 stonky hladkolisté petrželky

příloha

150g těstovinové rýže (orza)
1 KL másla
1 stonek hladkolisté petrželky
1 střední francouzská bageta

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Hovězí maso nakrájejte na velké kusy, asi 3x5 centimetrů. Osolte a opepřete. Cibuli, česnek, mrkev a žampiony oloupejte a spolu s omytým pórkem a řapíkatým celerem nakrájejte. Cibuli a česnek na drobno, mrkev na kolečka či pokud je velká, na půlkolečka, žampiony a celer na plátky.

Olivový a rostlinný olej smíchejte. Polovinu směsi vylejte na pánev, zahřejte a maso osmažte, dokud kopletně nezmění barvu. Z pánve ho přendejte do pomalého hrnce (zatím vypnutého).

Do pánve přidejte zbylý olej a osmažte zeleninu a žampiony, asi 5-7 minut. Poté přidejte ančovičky a rajčatový protlak a smažte další minutu a dvě, dokud se ančovičky nerozpadnou.

Přidejte červené víno, ocet z červeného vína, rajče spolu se šťávou (rozmačkejte ho vařečkou o stěnu pánve). Přiveďte k varu a zeleninovou směs přidejte do pomalého hrnce k hovězímu masu. Ochuťte solí, tymiánem a přidejte bobkový list a hrnec zapněte na vysokou teplotu. Přilejte horký hovězí vývar (měl by akorát zakrývat maso, možná tedy budete potřebovat trochu víc), přikryjte poklicí a nechte maso dusit v pomalém hrnci 3 hodiny. 

Půl hodiny před koncem dejte vařit vodu na těstovinovou rýži (orzo) a rozehřejte troubu na 200°C. Orzo uvařte podle návodu na obalu. Po scezení přidejte máslo, nasekanou petrželku a promíchejte. V troubě upečte přepůlenou bagetu na sucho do zlatova. Petrželku na dušené hovězí nasekejte a rozdělte na polovinu. Polovinu vmíchejte k masu a druhou maso ozdobte.

Těstovinovou rýži s máslem podávejte s dušeným hovězím a rozepčenou bagetou na straně.

Tipy

Pokud nevlastníte pomalý hrnec, vařte hovězí v hrnci s poklicí na nízkou teplotu. Kontrolujte často množství vody a po troškách ji dolévejte.

Inspirace pro Vás

Kančí guláš

Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Kančí guláš tak, jak má být. Na červeném víně a jalovci se lžící rybízové marmelády.

Sendvič s jehněčím masem

Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Sytý gurmánský sendvič plněný pečenými rajčaty, šťavnatým jehněčím masem a citronovou majonézou s pečeným česnekem.

Indický chléb naan

Recept Kynutý indický chléb naan má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kynutý indický chléb naan má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kynutý indický chléb naan má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kynutý indický chléb naan má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kynutý indický chléb naan má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Indie - kvasnicový kynutý chléb z Asie, připravený v domácí pekárně a grilovaný na másle.

Italský chléb focaccia

Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(1)
Itálie - italské pečivo z těsta podobnému těstu na pizzu.

Kuřecí s kostí na víně

Recept Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory má průměrné hodnocení 4. Recept Kuřecí s kostí na víně se slaninou a pečenými brambory má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(1)
Šťavnatá kuřecí prsa pečená na víně s plátky slaniny a česnekovými brambory.

Kotleta s krémovou omáčkou

Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Vepřová kotleta v krémové, avšak chuťově výrazné bylinkové omáčce, vařená v pomalém hrnci.

Kořeněné hrušky v čokoládě

Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(2)
Sladké hrušky vařené v sirupu s kořením a zázvorem máčené v čokoládě. Nejlepší jsou podávané s kopečkem zmrzliny.
zařazeno v:
Ovoce

Hrachová kaše

Recept Hrachová kaše s uzeným masem má průměrné hodnocení 4.1. Recept Hrachová kaše s uzeným masem má průměrné hodnocení 4.1. Recept Hrachová kaše s uzeným masem má průměrné hodnocení 4.1. Recept Hrachová kaše s uzeným masem má průměrné hodnocení 4.1. Recept Hrachová kaše s uzeným masem má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(7)
Klasická česká hrachová kaše zjemněná mlékem, s uzeným masem, opraženou cibulkou a sterilovanou okurkou.
Komentáře k receptu Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce