Mé Oblíbené Recepty
Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou
Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou
 

Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou

Průměrné hodnocení: 3.6/5 (39 hlasujících).
Měkké šťavnaté hovězí pomalu vařené na kořenové zelenině a žampionech v omáčce ovoněné červeným vínem a octem,
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 3 hod 30 min
doba vaření 3 hod 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Již bylo vloženo 101 komentářů.
zobrazit komentáře (101)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Těstovinová rýže neboli orzo je těstovina ve tvaru rýže. Italské slovo orzo znamená v překladu ječmen a odkazuje na velikost a tvar těstoviny.

Ingredience

dušené hovězí

800g hovězí zadní
sůl a pepř
3 PL rostlinného oleje
3 PL olivového oleje
1 pórek, pouze bílá část
1 menší cibule
3 stroužky česneku
100g mrkve
1 a půl stonku řapíkatého celeru
3 žampiony
1 PL rajského protlaku
1-2 ančovičky
3 PL (30ml) červeného vína
3 PL (30ml) octa z červeného vína
400ml hovězího vývaru
1 velké loupané rajče se 2 lžícemi štávy z konzervy
1 bobkový list
špetka sušeného tymiánu nebo větvička čerstvého
2 stonky hladkolisté petrželky

příloha

150g těstovinové rýže (orza)
1 KL másla
1 stonek hladkolisté petrželky
1 střední francouzská bageta

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Hovězí maso nakrájejte na velké kusy, asi 3x5 centimetrů. Osolte a opepřete. Cibuli, česnek, mrkev a žampiony oloupejte a spolu s omytým pórkem a řapíkatým celerem nakrájejte. Cibuli a česnek na drobno, mrkev na kolečka či pokud je velká, na půlkolečka, žampiony a celer na plátky.

Olivový a rostlinný olej smíchejte. Polovinu směsi vylejte na pánev, zahřejte a maso osmažte, dokud kopletně nezmění barvu. Z pánve ho přendejte do pomalého hrnce (zatím vypnutého).

Do pánve přidejte zbylý olej a osmažte zeleninu a žampiony, asi 5-7 minut. Poté přidejte ančovičky a rajčatový protlak a smažte další minutu a dvě, dokud se ančovičky nerozpadnou.

Přidejte červené víno, ocet z červeného vína, rajče spolu se šťávou (rozmačkejte ho vařečkou o stěnu pánve). Přiveďte k varu a zeleninovou směs přidejte do pomalého hrnce k hovězímu masu. Ochuťte solí, tymiánem a přidejte bobkový list a hrnec zapněte na vysokou teplotu. Přilejte horký hovězí vývar (měl by akorát zakrývat maso, možná tedy budete potřebovat trochu víc), přikryjte poklicí a nechte maso dusit v pomalém hrnci 3 hodiny. 

Půl hodiny před koncem dejte vařit vodu na těstovinovou rýži (orzo) a rozehřejte troubu na 200°C. Orzo uvařte podle návodu na obalu. Po scezení přidejte máslo, nasekanou petrželku a promíchejte. V troubě upečte přepůlenou bagetu na sucho do zlatova. Petrželku na dušené hovězí nasekejte a rozdělte na polovinu. Polovinu vmíchejte k masu a druhou maso ozdobte.

Těstovinovou rýži s máslem podávejte s dušeným hovězím a rozepčenou bagetou na straně.

Tipy

Pokud nevlastníte pomalý hrnec, vařte hovězí v hrnci s poklicí na nízkou teplotu. Kontrolujte často množství vody a po troškách ji dolévejte.

Inspirace pro Vás

Chilský párek v rohlíku

Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.1. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.1. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.1. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.1. Recept Chilský párek v rohlíku má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(142)
Chilská republika - klobása v pečivu s kysaným zelím, avokádem a rajčaty, pohřbená pod dávkou majonézy.

Zeleninový vývar

Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 2.7. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 2.7. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 2.7. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 2.7. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 2.7. 
Komentáře k receptu
(1420)
Až ochutnáte tento domácí vývar, nebudete už nikdy chtít kupovaný. Nasekejte zeleninu, osmažte a uvařte a máte hotovo!

Brokolicový krém se sýrem

Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Brokolicový krém se sýrem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(74)
Brokolicovému krému dodává výraznou chuť kuřecí vývar, brambory polévku zahustí a přidané mléko pokrm zjemní.

Citronové řezy s ricottou

Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 3.8. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 3.8. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 3.8. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 3.8. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(68)
Sladké citronové řezy s pevným, máslovým základem a vzdušnou citronovou náplní s ricottou se správnou výškou a texturou.
zařazeno v:
Ovoce

Svíčková z králíka

Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 2.8. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 2.8. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 2.8. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 2.8. Recept Svíčková z králíka má průměrné hodnocení 2.8. 
Komentáře k receptu
(604)
Naše klasická smetanová omáčka, ale s menší úpravou. Podle tohoto receptu připravíte jednoduchou svíčkovou z králíka.

Plněné bramborové knedlíky

Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem s bílým kyselým zelím a s do křupava smaženou cibulkou.

Pajšl

Recept Pajšl má průměrné hodnocení 3.6. Recept Pajšl má průměrné hodnocení 3.6. Recept Pajšl má průměrné hodnocení 3.6. Recept Pajšl má průměrné hodnocení 3.6. Recept Pajšl má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(383)
Bílá polévka z drůbežích vnitřností a vepřové pleci se smetanou a strouhanou mrkví.

Moravský vrabec se zelím

Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 3.2. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 3.2. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 3.2. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 3.2. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 3.2. 
Komentáře k receptu
(2203)
Moravský pečený vrabec z vepřového boku na cibulce, česneku a celém kmínu podávaný se sladkokyselým zelím a knedlíkem.
Komentáře k receptu Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
*Opište ověřovací kód:
kod
VbsfyUnwity
|
Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 3.6. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 3.6. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 3.6. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 3.6. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 3.6. 
2017-12-11 17:16:38
http://genericviagracelak.com/
viagra soft pills
purchase viagra
online viagra prescription
viagra
Fzqqwduept
|
Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 3.6. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 3.6. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 3.6. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 3.6. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 3.6. 
2017-12-10 20:10:53
custmer writing - https://onlinedissertationehyd.technology/
help with my personal statement dissertation writing service
Kdfnalgot
|
Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 3.6. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 3.6. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 3.6. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 3.6. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 3.6. 
2017-12-10 19:39:37
have someone do my homework for me $10 a page https://dissertationwritescv.technology/
uk writing service writing dissertations
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce