Mé Oblíbené Recepty
Domácí sekaná
Domácí sekaná
 

Domácí sekaná

Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 4.8. Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 4.8. Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 4.8. Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 4.8. Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 4.8. 
Průměrné hodnocení: 4.8/5 (6 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Domácí sekaná z mletého hovězího a vepřového masa s kořenovou zeleninou a ostrou klobásou.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 1 hod 10 min
doba vaření 1 hod 10 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Sekaná má kořeny v Evropě, ale v současné době se s jistými odlišnostmi připravuje po celém světě. Například vietnamská sekaná gio se nepeče, ale vaří.

Ingredience

30g másla
1 větší cibule
1 řapík celeru
1 mrkev, o váze přibližně 100g
2 ks jarní (lahůdkové) cibulky
3 stroužky česneku
pepř
sůl
2 KL worchesterové omáčky
4 PL rajčatového pyré nebo passaty
400g mleté hovězí zadní
400g mleté vepřové kýty
pikantní klobása, o váze přibližně 100g
70g strouhanky
2 velká vejce
10g hladkolisté petrželky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Troubu předehřejte na 180°C a mřížku nachystejte uprostřed trouby. Očistěte a nakrájejte si na malé kostičky cibuli, česnek, řapík celeru, mrkev a jarní cibulku, včetně zelených konců. V pánvi rozhřejte máslo a zeleninu na něm pět minut smažte. Poté přiklopte poklicí a duste dalších pět minut nebo dokud nebudou mrkve změklé. Občas promíchejte. Poté ochuťe solí a pepřem, přidejte worchester, 2 polévkové lžíce rajčatové passaty a vařte ještě minutu. Zeleninovou směs nechte vychladnout na dotek.

Ve velké míse smíchejte hovězí a vepřové maso, půl kávové lžičky soli, najemno pokrájenou pikantní klobásu, vejce, strouhanku a nasekanou petrželku. Přidejte zeleninu a důkladně promíchejte rukama. 

Vytvarujte sekanou, kterou vložte do zapékací nádoby o rozměrech přibližně 25cm x 13cm (nebo vytvarujte sekanou na plech) a vrch sekané potřete zbývající rajčatovou passatou. Pečte na 180°C (vrchní a spodní ohřev) jednu hodinu.

Při servírování krájejte domácí sekanou na tlusté plátky a co nesníte, vložte do lednice na další den.

Tipy

Rychlá svačina není problém. Druhý den dejte sekanou mezi dva plátky chleba a udělejte si sendvič.

doporučená příloha: bramborová kaše

Inspirace pro Vás

Květáková polévka

Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(2)
Snadná a rychlá polévka s kousky květáku, ochucená dozlatova smaženými plátky česneku a zeleným tymiánem.

Domácí sekaná

Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 4.8. Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 4.8. Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 4.8. Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 4.8. Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Domácí sekaná z mletého hovězího a vepřového masa s kořenovou zeleninou a ostrou klobásou.

Krůtí stehno s celerovou kaší

Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Šťavnaté krůtí stehno pečené v pomalém hrnci podávané se smetanovou kaší z brambor a celeru.

Hrachová polévka

Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(5)
Polévka vařená v pomalém hrnci ochucená kari kořením a tymiánem.

Čočková polévka

Recept Čočková polévka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Čočková polévka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Čočková polévka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Čočková polévka má průměrné hodnocení 4.4. Recept Čočková polévka má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Recept na hustou čočkovou polévku s klobásou. Je jednoduchá na přípravu a skvěle zasytí.

Mrkvový krém s čočkou

Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Mrkvový krém s červenou čočkou má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(2)
Chutná, lehce pikantní směs plná železa s nízkým obsahem tuku. Polévka je hotová za půl hodiny nebo ji vařte v pomalém hrnci.

Jehněčí kuličky v omáčce

Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Vláčné jehněčí masové kuličky se sýrem feta v bohaté rajčatové omáčce s nádechem máty a čerstvé citronové šťávy.

Vepřová pečeně s omáčkou

Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Jednoduchá vepřová pečeně s vinnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Výrazná, lehce pikantní vinná omáčka zjemněná máslem skvěle doplňuje vepřovou kotletu podávanou se špeclemi a mrkví.
zařazeno v:
Vepřové maso, Špecle
Komentáře k receptu Domácí sekaná
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce