Mé Oblíbené Recepty
Domácí sekaná
Domácí sekaná
 

Domácí sekaná

Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 4.8. Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 4.8. Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 4.8. Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 4.8. Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 4.8. 
Průměrné hodnocení: 4.8/5 (6 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Domácí sekaná z mletého hovězího a vepřového masa s kořenovou zeleninou a ostrou klobásou.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 1 hod 10 min
doba vaření 1 hod 10 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Sekaná má kořeny v Evropě, ale v současné době se s jistými odlišnostmi připravuje po celém světě. Například vietnamská sekaná gio se nepeče, ale vaří.

Ingredience

30g másla
1 větší cibule
1 řapík celeru
1 mrkev, o váze přibližně 100g
2 ks jarní (lahůdkové) cibulky
3 stroužky česneku
pepř
sůl
2 KL worchesterové omáčky
4 PL rajčatového pyré nebo passaty
400g mleté hovězí zadní
400g mleté vepřové kýty
pikantní klobása, o váze přibližně 100g
70g strouhanky
2 velká vejce
10g hladkolisté petrželky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Troubu předehřejte na 180°C a mřížku nachystejte uprostřed trouby. Očistěte a nakrájejte si na malé kostičky cibuli, česnek, řapík celeru, mrkev a jarní cibulku, včetně zelených konců. V pánvi rozhřejte máslo a zeleninu na něm pět minut smažte. Poté přiklopte poklicí a duste dalších pět minut nebo dokud nebudou mrkve změklé. Občas promíchejte. Poté ochuťe solí a pepřem, přidejte worchester, 2 polévkové lžíce rajčatové passaty a vařte ještě minutu. Zeleninovou směs nechte vychladnout na dotek.

Ve velké míse smíchejte hovězí a vepřové maso, půl kávové lžičky soli, najemno pokrájenou pikantní klobásu, vejce, strouhanku a nasekanou petrželku. Přidejte zeleninu a důkladně promíchejte rukama. 

Vytvarujte sekanou, kterou vložte do zapékací nádoby o rozměrech přibližně 25cm x 13cm (nebo vytvarujte sekanou na plech) a vrch sekané potřete zbývající rajčatovou passatou. Pečte na 180°C (vrchní a spodní ohřev) jednu hodinu.

Při servírování krájejte domácí sekanou na tlusté plátky a co nesníte, vložte do lednice na další den.

Tipy

Rychlá svačina není problém. Druhý den dejte sekanou mezi dva plátky chleba a udělejte si sendvič.

doporučená příloha: bramborová kaše

Inspirace pro Vás

Glazovaná křepelka

Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Kořeněné křepelky přelité máslovou glazurou z kuřecího vývaru. Pro zpestření nedělního oběda nebo k posezení s přáteli.
zařazeno v:
Zvěřina

Rybí pomazánka

Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 5. Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 5. Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 5. Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 5. Recept Rybí pomazánka má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(1)
Nadýchaná rybí pomazánka z konzervovaných sardinek, s krémovým sýrem a čerstvým chlebem.

Dýňové sušenky

Recept Dýňové sušenky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Dýňové sušenky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Dýňové sušenky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Dýňové sušenky má průměrné hodnocení 4.5. Recept Dýňové sušenky má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(103)
Vláčné dýňové sušenky se skořicí, rozinkami a dýňovými semínky. V obchodě nenajdete lepších.
zařazeno v:

Japonské knedlíčky Gyoza

Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. Recept Japonské knedlíčky Gyoza má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Japonsko - ručně skládané domácí knedlíčky plněné směsí mletého vepřového masa a bílého zelí s teriyaki omáčkou.

Cuketové bramboráky

Recept Cuketové bramboráky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Cuketové bramboráky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Cuketové bramboráky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Cuketové bramboráky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Cuketové bramboráky má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(25)
Smažené bramboráky z cukety s jogurtovým dipem z bylinek a česneku jsou na povrchu křupavé, uvnitř jemné a vláčné.
zařazeno v:
Vegetariánské, Vejce

Čočka na kyselo

Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Jedna z mnoha variant přípravy čočky na husto (nebo také na kyselo) s čerstvým chlebem, klobásou a kyselým okurkem.

Houbové rizoto

Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Krémové vegetariánské rizoto s hlívou ústřičnou a žampiony, vařené ve vývaru a brandy, za které by se žádný Ital nestyděl.

Pizza Quattro formaggi

Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pizza Quattro formaggi má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - slavná voňavá čtyř sýrová pizza na tenkém, křehkém těstě s rajčatovým základem a kořením.
Komentáře k receptu Domácí sekaná
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce