Mé Oblíbené Recepty
Domácí sekaná
Domácí sekaná
 

Domácí sekaná

Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 4.8. Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 4.8. Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 4.8. Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 4.8. Recept Domácí sekaná má průměrné hodnocení 4.8. 
Průměrné hodnocení: 4.8/5 (6 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Domácí sekaná z mletého hovězího a vepřového masa s kořenovou zeleninou a ostrou klobásou.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 1 hod 10 min
doba vaření 1 hod 10 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Sekaná má kořeny v Evropě, ale v současné době se s jistými odlišnostmi připravuje po celém světě. Například vietnamská sekaná gio se nepeče, ale vaří.

Ingredience

30g másla
1 větší cibule
1 řapík celeru
1 mrkev, o váze přibližně 100g
2 ks jarní (lahůdkové) cibulky
3 stroužky česneku
pepř
sůl
2 KL worchesterové omáčky
4 PL rajčatového pyré nebo passaty
400g mleté hovězí zadní
400g mleté vepřové kýty
pikantní klobása, o váze přibližně 100g
70g strouhanky
2 velká vejce
10g hladkolisté petrželky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Troubu předehřejte na 180°C a mřížku nachystejte uprostřed trouby. Očistěte a nakrájejte si na malé kostičky cibuli, česnek, řapík celeru, mrkev a jarní cibulku, včetně zelených konců. V pánvi rozhřejte máslo a zeleninu na něm pět minut smažte. Poté přiklopte poklicí a duste dalších pět minut nebo dokud nebudou mrkve změklé. Občas promíchejte. Poté ochuťe solí a pepřem, přidejte worchester, 2 polévkové lžíce rajčatové passaty a vařte ještě minutu. Zeleninovou směs nechte vychladnout na dotek.

Ve velké míse smíchejte hovězí a vepřové maso, půl kávové lžičky soli, najemno pokrájenou pikantní klobásu, vejce, strouhanku a nasekanou petrželku. Přidejte zeleninu a důkladně promíchejte rukama. 

Vytvarujte sekanou, kterou vložte do zapékací nádoby o rozměrech přibližně 25cm x 13cm (nebo vytvarujte sekanou na plech) a vrch sekané potřete zbývající rajčatovou passatou. Pečte na 180°C (vrchní a spodní ohřev) jednu hodinu.

Při servírování krájejte domácí sekanou na tlusté plátky a co nesníte, vložte do lednice na další den.

Tipy

Rychlá svačina není problém. Druhý den dejte sekanou mezi dva plátky chleba a udělejte si sendvič.

doporučená příloha: bramborová kaše

Inspirace pro Vás

Italský salátový dresing

Recept Domácí italský salátový dresing má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí italský salátový dresing má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí italský salátový dresing má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí italský salátový dresing má průměrné hodnocení 4.5. Recept Domácí italský salátový dresing má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Rychlý salátový dresing z olivového oleje a česneku s několika překvapivými ingrediencemi, které spolu skvěle fungují.
zařazeno v:
Vegetariánské, Saláty

Gnocchi s rajčaty a mozzarellou

Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 5. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 5. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 5. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 5. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(1)
Italské bramborové noky gnocchi v jednoduché omáčce z čerstvých rajčat, se zelenými olivami a s mozzarellou.
zařazeno v:
Vegetariánské, Gnocchi

Hovězí roštěná

Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hovězí roštěná má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Chutná a výrazná hovězí roštěná, dušená na plnotučné hořčici, s dozlatova smaženou cibulkou.

Holandský řízek

Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Luxusní holandský řízek z mletého vepřového masa a tvrdého strouhaného sýru, tradičně podávaný s bramborovou kaší.

Plněné bramborové knedlíky

Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.2. Recept Plněné bramborové knedlíky se zelím má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Bramborové knedlíky plněné uzeným masem s bílým kyselým zelím a s do křupava smaženou cibulkou.

Třešňový koláč naruby

Recept Třešňový koláč naruby má průměrné hodnocení 4.3. Recept Třešňový koláč naruby má průměrné hodnocení 4.3. Recept Třešňový koláč naruby má průměrné hodnocení 4.3. Recept Třešňový koláč naruby má průměrné hodnocení 4.3. Recept Třešňový koláč naruby má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(2)
Třešňový základ s máslovým těstem nahoře, to je třešňový koláč naruby.
zařazeno v:
Ovoce

Jednohubky s klobásou

Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Listové těsto pečené s klobásou, podávené s krémovou hořčičnou omáčkou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Extra jednoduché jednohubky s dipem ze zakysané smetany a hrubozrnné hořčice.

Boloňské gnocchi

Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - gnocchi skvěle pasují k omáčce a la bolognese z mletého hovězího masa. Její chuť podtrhává strouhaný parmezán.
Komentáře k receptu Domácí sekaná
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce