Mé Oblíbené Recepty
Cuketová buchta
Cuketová buchta
 

Cuketová buchta

Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (4 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Starý recept na cuketovou buchtu se skořicí se sladkou polevou z krémového sýra.
Doba přípravy receptu je 25 min
příprava 25 min
Doba vaření receptu je 45 min
doba vaření 45 min
Počet porcí 15 kousků
počet porcí 15 kousků
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Největší zdokumentovaná cuketa na světě měřila 1.8 metru a vážila 29.5 kilogramů a byla vypěstována ve Velké Británii.

Ingredience

300g hladké mouky
1.5 KL skořice
půl kávové lžičky muškátového oříšku
2 KL jedlé sody
1/2 KL soli
špetka prášku do pečiva
3 vejce
150g cukru krystal
230ml rostlinného oleje
1 KL vanilkového extraktu
1 KL strouhané citronové kůry
2-3 cukety normální velikosti
70g vlašských ořechů

na polevu

85g krémového sýru (doporučuji Philadelphii)
60g másla pokojové teploty plus na vymazání pekáče
200g cukru moučka

(* KL - kávová lžička)

Postup

Z lednice vytáhněte máslo a krémový sýr. Dejte bokem. Troubu rozehřejte na 180°C. Máslem vymažte formu o přibližné velikosti 22x31cm. Cukety omyjte a neoloupané nastrouhejte, polovinu najemno, druhou nahrubo. Po nastrouhání z nich stiskem ruky vymačkejte přebytečnou vodu. Ideální množství vymačkané cukety je půl litru, lehce stlačené.

V míse smíchejte mouku, skořici, muškátový oříšek, jedlou sodu a prášek do pečiva.

Pomocí metličkového mixéru vyšlehejte vejce do pěny. Pak snižte výkon a vmixujte cukr, olej, vanilkový extrakt a kůru z citronu. Po třetinách vajíčkovou směs vmíchejte do mouky. Nakonec přimíchejte cuketu a rozlámané ořechy.

Těsto rozprostřete v pekáči a pečte 40-45 minut. Před tím, než buchtu potřete polevou, nechte buchtu úplně zchládnout.

Až má buchta pokojovou teplotu, v misce utřete máslo a sýr, pak přidejte cukr moučku. Polevu rovnoměrně rozetřete po povrchu buchty. Před podáváním nechte buchtu vychladit v lednici.

Tipy

Skladujte přikryté.

Inspirace pro Vás

Houbové těstoviny s lilkem

Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Vegetariánská omáčka na těstoviny z lesních hub a pečeného lilku v rajčatovém základu, sypaná parmezánem.

Těstoviny s pečenou dýní

Recept Těstoviny s pečenou dýní má průměrné hodnocení 4.6. Recept Těstoviny s pečenou dýní má průměrné hodnocení 4.6. Recept Těstoviny s pečenou dýní má průměrné hodnocení 4.6. Recept Těstoviny s pečenou dýní má průměrné hodnocení 4.6. Recept Těstoviny s pečenou dýní má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Těstoviny obalené v dýňovém pyré s kousky pečené dýně, s čerstvým baby špenátem a vlašskými ořechy.

Domácí kečup

Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 4.7. Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 4.7. Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 4.7. Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 4.7. Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(2)
Recept na domácí kečup je v naší rodině předáván z generace na generaci. Ingredience uvařte, propasírujte a skladujte až rok.

Jahodový salát se špenátem

Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Chuť jahod a špenátu doplňuje další vhodně zvolená zelenina a křupavá slanina, přelitá bazalkovo-hořčičnou zálivkou.
zařazeno v:
Saláty

Americký chléb sourdough

Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
USA - mírně nakyslý chléb charakteristické chuti je jednoduchý, avšak časově náročný na přípravu. V lednici „zraje“ týden.

Hořčičná omáčka

Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Hořčičná omáčka s vepřovým masem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Omáčka s vepřovým masem ke knedlíkům z plnotučné hořčice se zeleninovým základem, se smetanou a divokým kořením.

Kuřecí cuketové kuličky

Recept Kuřecí cuketové kuličky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kuřecí cuketové kuličky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kuřecí cuketové kuličky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kuřecí cuketové kuličky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kuřecí cuketové kuličky má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Masové kuličky se strouhanou cuketou a bylinkami pečené v troubě, v domácí omáčce z čerstvých rajčat s těstovinami.

Bylinkový dresing

Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bylinkový dresing má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(6)
Dresing z čerstvých bylinek z jogurtu, smetany a majonézy. Vhodný jak na salát tak k masu.
zařazeno v:
Vegetariánské, Saláty
Komentáře k receptu Cuketová buchta
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce