Mé Oblíbené Recepty
Cuketová buchta
Cuketová buchta
 

Cuketová buchta

Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. Recept Cuketová buchta má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (4 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Starý recept na cuketovou buchtu se skořicí se sladkou polevou z krémového sýra.
Doba přípravy receptu je 25 min
příprava 25 min
Doba vaření receptu je 45 min
doba vaření 45 min
Počet porcí 15 kousků
počet porcí 15 kousků
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Největší zdokumentovaná cuketa na světě měřila 1.8 metru a vážila 29.5 kilogramů a byla vypěstována ve Velké Británii.

Ingredience

300g hladké mouky
1.5 KL skořice
půl kávové lžičky muškátového oříšku
2 KL jedlé sody
1/2 KL soli
špetka prášku do pečiva
3 vejce
150g cukru krystal
230ml rostlinného oleje
1 KL vanilkového extraktu
1 KL strouhané citronové kůry
2-3 cukety normální velikosti
70g vlašských ořechů

na polevu

85g krémového sýru (doporučuji Philadelphii)
60g másla pokojové teploty plus na vymazání pekáče
200g cukru moučka

(* KL - kávová lžička)

Postup

Z lednice vytáhněte máslo a krémový sýr. Dejte bokem. Troubu rozehřejte na 180°C. Máslem vymažte formu o přibližné velikosti 22x31cm. Cukety omyjte a neoloupané nastrouhejte, polovinu najemno, druhou nahrubo. Po nastrouhání z nich stiskem ruky vymačkejte přebytečnou vodu. Ideální množství vymačkané cukety je půl litru, lehce stlačené.

V míse smíchejte mouku, skořici, muškátový oříšek, jedlou sodu a prášek do pečiva.

Pomocí metličkového mixéru vyšlehejte vejce do pěny. Pak snižte výkon a vmixujte cukr, olej, vanilkový extrakt a kůru z citronu. Po třetinách vajíčkovou směs vmíchejte do mouky. Nakonec přimíchejte cuketu a rozlámané ořechy.

Těsto rozprostřete v pekáči a pečte 40-45 minut. Před tím, než buchtu potřete polevou, nechte buchtu úplně zchládnout.

Až má buchta pokojovou teplotu, v misce utřete máslo a sýr, pak přidejte cukr moučku. Polevu rovnoměrně rozetřete po povrchu buchty. Před podáváním nechte buchtu vychladit v lednici.

Tipy

Skladujte přikryté.

Inspirace pro Vás

Řecký salát

Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 4.6. Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 4.6. Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 4.6. Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 4.6. Recept Řecký salát má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Řecko - jednoduchý tradiční řecký salát. Vitamínová bomba s jemným, domácím dresingem a sýrem feta.

Poctivý drůbeží vývar

Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. Recept Poctivý drůbeží vývar má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Nejlepší domácí drůbeží vývar, který jste ochutnali. Vhodný do polévek, pod maso a kamkoli, kde je vyžadován vývar z drůbeže.

Mořský vlk grilovaný na másle

Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. Recept Mořský vlk grilovaný na másle má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(12)
Mořský vlk, ryba s bílým pevným masem s minimem kostí, grilovaná v marinádě z kořeněného bylinkového másla.

Pajšl

Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(54)
Bílá polévka z drůbežích vnitřností a vepřové pleci se smetanou a strouhanou mrkví.

Těstoviny s omáčkou z rajčat

Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(51)
Těstoviny s omáčkou z pečených rajčat, kaparů a ančoviček, ovoněné bílým vínem.

Segedínský guláš

Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(39)
Známý pokrm z kysaného zelí a vepřového masa podávaný s kynutým knedlíkem.

Kuřecí závitky na zelenině

Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(6)
Šťavnaté kuřecí maso zavinuté ve schwarzwaldské šunce dušené na proužcích zeleniny.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Cibulové chutney

Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(5)
Karamelizovaná cibulka v omáčce je vhodný doplněk na ozdobu jednohubek, do sendvičů nebo k sýru, krekrům či k paštikám.
Komentáře k receptu Cuketová buchta
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce