Mé Oblíbené Recepty
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
 

Čočka na kyselo

Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.2. 
Průměrné hodnocení: 4.2/5 (5 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Jedna z mnoha variant přípravy čočky na husto (nebo také na kyselo) s čerstvým chlebem, klobásou a kyselým okurkem.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 25 min
doba vaření 25 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Čočka je křovina dosahující výšky 40 centimetrů. Semena najdeme v luscích, převážně po dvou.

Ingredience

350g zelené čočky
3 PL sádla
3 PL hladké mouky
1 PL octa
1 velká cibule
sůl

k podávání:
čerstvý chléb
kyselý okurek
4 klobásy nebo 4 vejce

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Čočku propláchneme, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Necháme tři hodiny nabobtnat. Vodu slejeme, vlejeme novou a čočku vaříme 20 minut do změknutí.

Mezitím nakrájíme cibuli na jemno a až se čočka vaří deset minut, dáme ji smažit na sádlo. Až cibule zhnědne, přidáme mouku, zasmažíme a zalijeme vodou s čočkou. Pokud je směs příliš hustá, přidáme vodu. Pokud příliš řidká, přidáme nově připravenou zásmažku bez cibule. Dochutíme solí, octem a povaříme.

Čočku na kyselo (nebo na husto) podáváme s osmaženou klobásou nebo natvrdo vařeným vejcem, okurkem a čerstým chlebem.

Tipy

Čočku můžeme před vařením nechat nabobtnat na tři hodiny ve vodě, ideálně přes noc. Zbavíme se tak oligosacharidů, které naše tělo nedokáže strávit (zde vzniká nepříjemné nadýmání).

Solíme až nakonec.

Inspirace pro Vás

Těstoviny s masem ze žeber

Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. Recept Těstoviny zapečené s masem z uzených žeber má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Zapečené těstoviny s masem z uzených vepřových žeber se žampiony a lilkem se strouhaným sýrem.

Holandský řízek

Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. Recept Holandský řízek má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Luxusní holandský řízek z mletého vepřového masa a tvrdého strouhaného sýru, tradičně podávaný s bramborovou kaší.

Avokádový salát s kuřecím

Recept Zdravý avokádový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zdravý avokádový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zdravý avokádový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zdravý avokádový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zdravý avokádový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Vcelku pečená kuřecí prsa trhaná na kousky v krémovém salátu, s avokádem a špetkou sušeného česneku.
zařazeno v:
Saláty, Drůbeží maso

Těstoviny s pečenou dýní

Recept Těstoviny s pečenou dýní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny s pečenou dýní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny s pečenou dýní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny s pečenou dýní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny s pečenou dýní má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Těstoviny obalené v dýňovém pyré s kousky pečené dýně, s čerstvým baby špenátem a vlašskými ořechy.

Jehněčí kolínko na víně

Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí kolínko na víně má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Jehněčí zadní kolínka šest a půl hodiny dušená v pomalém hrnci na směsi zeleniny a koření v omáčce z červeného vína.

Kulajda

Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kulajda má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Klasická česká polévka se sušenými hřiby, brambory, koprem a vařenými vejci ochucená octem a kořením.

Jahodový salát se špenátem

Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jahodový salát se špenátem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Chuť jahod a špenátu doplňuje další vhodně zvolená zelenina a křupavá slanina, přelitá bazalkovo-hořčičnou zálivkou.
zařazeno v:
Saláty

Pstruh ve slaninovém kabátku

Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.3. Recept Pstruh ve slaninovém kabátku s fazolkami a žampiony má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Bylinkový pstruh pečený s citronem ve slanině, podávaný s výraznými jogurtovými fazolkami a s máslovými žampiony.
Komentáře k receptu Čočka na kyselo
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce