Mé Oblíbené Recepty
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo
 

Čočka na kyselo

Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.3. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.3. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.3. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.3. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.3. 
Průměrné hodnocení: 4.3/5 (139 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Jedna z mnoha variant přípravy čočky na husto (nebo také na kyselo) s čerstvým chlebem, klobásou a kyselým okurkem.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 25 min
doba vaření 25 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Čočka je křovina dosahující výšky 40 centimetrů. Semena najdeme v luscích, převážně po dvou.

Ingredience

350g zelené čočky
3 PL sádla
3 PL hladké mouky
1 PL octa
1 velká cibule
sůl

k podávání:
čerstvý chléb
kyselý okurek
4 klobásy nebo 4 vejce

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Čočku propláchneme, dáme do hrnce a zalijeme vodou. Necháme tři hodiny nabobtnat. Vodu slejeme, vlejeme novou a čočku vaříme 20 minut do změknutí.

Mezitím nakrájíme cibuli na jemno a až se čočka vaří deset minut, dáme ji smažit na sádlo. Až cibule zhnědne, přidáme mouku, zasmažíme a zalijeme vodou s čočkou. Pokud je směs příliš hustá, přidáme vodu. Pokud příliš řidká, přidáme nově připravenou zásmažku bez cibule. Dochutíme solí, octem a povaříme.

Čočku na kyselo (nebo na husto) podáváme s osmaženou klobásou nebo natvrdo vařeným vejcem, okurkem a čerstým chlebem.

Tipy

Čočku můžeme před vařením nechat nabobtnat na tři hodiny ve vodě, ideálně přes noc. Zbavíme se tak oligosacharidů, které naše tělo nedokáže strávit (zde vzniká nepříjemné nadýmání).

Solíme až nakonec.

Inspirace pro Vás

Tradiční sangria

Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 3.8. Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 3.8. Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 3.8. Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 3.8. Recept Tradiční sangria má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Španělsko-portugalský alkoholický nápoj, převážně z červeného vína a ovoce.
zařazeno v:
Ovoce, Nápoje

Pikantní těstoviny s pórkem

Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 3.7. Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Jednoduché a nízkokalorické těstoviny sypané italským parmezánem. Pálivé budou tak, na kolik se cítíte.

Polévka z pečených brambor

Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 3.9. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 3.9. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 3.9. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 3.9. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(1)
Polévka pro milovníky brambor. Mačkané brambory v kuřecím vývaru, s troškou zeleniny, křupavou slaninou a lžící smetany.

Zelný salát

Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 3.7. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 3.7. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 3.7. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 3.7. Recept Zelný salát má průměrné hodnocení 3.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Červené nebo bílé zelí vhodné jako příloha k masu či k bramborákům.

Domácí kečup

Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 2.9. Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 2.9. Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 2.9. Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 2.9. Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 2.9. 
Komentáře k receptu
(1)
Recept na domácí kečup je v naší rodině předáván z generace na generaci. Ingredience uvařte, propasírujte a skladujte až rok.

Lívanečkové špízy

Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 3.9. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 3.9. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 3.9. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 3.9. Recept Lívanečkové špízy má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(0)
Kynuté lívance s jahodami a pribiňáčkem provoní Váš domov, jako byste se ocitli na venkově u babičky.
zařazeno v:
Ovoce

Tapenáda ze zelených oliv

Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3. Recept Tapenáda ze zelených oliv má průměrné hodnocení 3. 
Komentáře k receptu
(1)
Rozmixované zelené olivy s česnekem a ančovičkami, podávané na čerstvé bagetě.

Panenka plněná prošutem

Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 3.9. Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 3.9. Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 3.9. Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 3.9. Recept Panenka plněná prošutem s brambory pečenými ve slupce má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(1)
Pečená vepřová panenka s česnekem a parmskou šunkou, podávaná s brambory pečenými ve slupce se zakysanou smetanou.
zařazeno v:
Vepřové maso, Brambory
Komentáře k receptu Čočka na kyselo
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce