Mé Oblíbené Recepty
Citronové řezy s ricottou
Citronové řezy s ricottou
 

Citronové řezy s ricottou

Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (53 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Sladké citronové řezy s pevným, máslovým základem a vzdušnou citronovou náplní s ricottou se správnou výškou a texturou.
Doba přípravy receptu je 50 min
příprava 50 min
Doba vaření receptu je 50 min
doba vaření 50 min
Počet porcí 12
počet porcí 12
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

V drogeriích najdeme řadu výživ na nehty. Proč ale utrácet za chemii? Stačí smíchat šťávu z citronu s olivovým olejem. Roztok Vaše nehty nejenom posílí, ale i vybělí.

Ingredience

na základní těsto

200g hladké mouky
100g cukru moučka
25g arrowroot nebo kukuřičné moučky
1 PL citronové kůry
špetka soli
180g másla plus na vytření pekáče

na náplň

200g ricotty
4 velká vejce
200g cukru krupice
2 PL (25g) hladké mouky
2 PL citronové kůry
110ml čerstvě vymačkané citronové kůry (asi 3 citrony)
špetka soli

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Pekáč o rozměrech 32x22 centimetrů potřete máslem a pak jej vyložte papírem na pečení. Rohy papíru nastřihněte, aby jednoduše vyplnil celý povrch pekáče.

V misce smíchejte všechny suché ingredience na základní těsto a pak přidejte kousky másla. Zpracujte do hladkého těsta. Směs rozprostřete rovnoměrně po dně pekáče. Okraje těsta nechte mírně zvednuté, asi o jeden centimetr. Dejte do lednice na půl hodiny.

Troubu rozehřejte na 180°C. Ingredience na náplň důkladně promíchejte a nechte odpočívat při pokojové teplotě. Těsto vyndejte z lednice, propíchejte ho vidličkou a dejte do trouby péci na 20 minut nebo dokud nebude zbarvené do světle hněda.

Teplotu v troubě snižte na 160°C. Náplň promíchejte a vylijte na základní těsto. Vraťte do trouby a pečte 30 minut.

Citrónové řezy porcujte až po úplném vychládnutí (asi po 2 hodinách) a po každém řezu nožem čepel očistěte. Podávejte posypané moučkovým cukrem.

Inspirace pro Vás

Kuřecí s brambory na podmáslí

Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pomalu pečené kuřecí kousky s brambory a podmáslím má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Nezaměnitelná chuť kuřecího masa, odpadajícího od kosti, pečeného v pomalém hrnci v omáčce z podmáslí a brambor.

Kuře ala bažant

Recept Kuře ala bažant má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře ala bažant má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře ala bažant má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře ala bažant má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře ala bažant má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Kuře pečené na způsob bažanta, prošpikované kousky uzené slaniny, na divokém koření s oříškem másla.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Polévka z červeného zelí

Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z červeného zelí má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(49)
Fialová sytící polévka s fazolemi černé oko, čerstvým červeným zelím a s bramborem, vařená v zeleninovém vývaru.

Luxusní játrová paštika

Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. Recept Luxusní játrová paštika má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Jemná paštika ze smažených drůbežích jater, másla, smetany a směsi koření, ochucená brandy.

Květáková polévka

Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Květáková polévka má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(4)
Snadná a rychlá polévka s kousky květáku, ochucená dozlatova smaženými plátky česneku a zeleným tymiánem.

Gnocchi s rajčaty a mozzarellou

Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 5. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 5. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 5. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 5. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(4)
Italské bramborové noky gnocchi v jednoduché omáčce z čerstvých rajčat, se zelenými olivami a s mozzarellou.
zařazeno v:
Vegetariánské, Gnocchi

Mini sendviče s hovězím

Recept Mini sendviče s hovězím a křenovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Mini sendviče s hovězím a křenovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Mini sendviče s hovězím a křenovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Mini sendviče s hovězím a křenovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Mini sendviče s hovězím a křenovou omáčkou má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(32)
Solené hovězí na bílé bagetce s křenovo-hořčičnou omáčkou, čerstvou řeřichou a kapary, zdobené parmezánem.

Houbové těstoviny s lilkem

Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Houbové těstoviny s pečeným lilkem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Vegetariánská omáčka na těstoviny z lesních hub a pečeného lilku v rajčatovém základu, sypaná parmezánem.
Komentáře k receptu Citronové řezy s ricottou
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce