Mé Oblíbené Recepty
Cibulové chutney
Cibulové chutney
 

Cibulové chutney

Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. Recept Cibulové chutney má průměrné hodnocení 4.3. 
Průměrné hodnocení: 4.3/5 (107 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Karamelizovaná cibulka v omáčce je vhodný doplněk na ozdobu jednohubek, do sendvičů nebo k sýru, krekrům či k paštikám.
Doba přípravy receptu je 25 min
příprava 25 min
Doba vaření receptu je 1 hod 15 min
doba vaření 1 hod 15 min
Počet porcí 2 zavařeniny
počet porcí 2 zavařeniny
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Chutney (čatní) má původ v Indii, odkud se rozšířilo do ostatních koutů světa. Je to hustá omáčka připravovaná z různých druhů surovin a používá se jako dochucovadlo k hlavnímu jídlu.

Ingredience

4 velké hnědé cibule
5 velkých červených cibulí
2 PL olivového oleje
1/2 KL chili vloček
2 bobkové listy
špetka soli
200g třtinového cukru
150ml balzamikového octa
150ml octa z červeného vína

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Cibule oloupejte a nakrájejte na úzká kolečka, které rozeberte po vrstvách. Ve velké pánvi rozehřejte olej, přidejte cibuli, promíchejte a teplotu snižte na středně nízkou, cibule se nesmí připálit. Posypte chili vločkami, přidejte sůl a bokový list, promíchejte a za občasného míchání nechte zesklovatět, asi 20 minut.

Až vypadá cibule lepivě, přidejte balzamikový ocet, ocet z červeného vína a třtinový cukr, promíchejte a uveďte k varu. Vařte za občasného promíchání tak dlouho, dokud nevznikne tmavé a husté chutney.

Chutney dejte do vyhřátých sklenic a nechte zchládnout. Poté zašroubujte víčkem a nechte v lednici "dozrát". Toto cibulové chutney můžete prakticky jíst už druhý den, nejlepší chutě však docílíte až po měsíčním odležení v lednici.

Tipy

Množství: naplníte 2 malé zavařovací sklenice.

Inspirace pro Vás

Pečená jehněčí roláda

Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí roláda s pečenými artyčoky, fenyklem a brambory má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Jehněčí kýta rolovaná s kořením a česnekem, pečená v troubě se zeleninou na bílém víně.

Jehněčí kuličky v omáčce

Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Jehněčí kuličky v rajčatové omáčce s mátou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Vláčné jehněčí masové kuličky se sýrem feta v bohaté rajčatové omáčce s nádechem máty a čerstvé citronové šťávy.

Chili con carne

Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
USA - chili con carne je chlouba Texasu. Hovězí maso se pomalu dusí v pálivé omáčce z rajčat a piva s černými fazolemi.

Rajská polévka

Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Rajská polévka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Rajská polévka pro odpůrce syrových rajčat. Kombinace rajčatového džusu, rajského protlaku a koření pro nezaměnitelnou chuť.

Panenka v lupíncích

Recept Vepřová panenka smažená v kukuřičných lupíncích s jogurtovými brambory má průměrné hodnocení 4.6. Recept Vepřová panenka smažená v kukuřičných lupíncích s jogurtovými brambory má průměrné hodnocení 4.6. Recept Vepřová panenka smažená v kukuřičných lupíncích s jogurtovými brambory má průměrné hodnocení 4.6. Recept Vepřová panenka smažená v kukuřičných lupíncích s jogurtovými brambory má průměrné hodnocení 4.6. Recept Vepřová panenka smažená v kukuřičných lupíncích s jogurtovými brambory má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Zkuste obalit svůj řízek v kukuřičných lupíncích místo ve strouhance a bramborovou kaši nahraďte brambory pečenými s jogurtem.

Skopové na pivě

Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. Recept Skopové na pivě má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Starodávný recept na jednoduché skopové maso s kostí, dušené v pomalém hrnci na černém pivě a cibuli.

Zeleninový vývar

Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Až ochutnáte tento domácí vývar, nebudete už nikdy chtít kupovaný. Nasekejte zeleninu, osmažte a uvařte a máte hotovo!

Drůbeží s játrovými knedlíčky

Recept Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky má průměrné hodnocení 4.4. Recept Drůbeží polévka s játrovými knedlíčky má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Jemné játrové knedlíčky vařené v domácím drůbežím vývaru se zeleninou, zbarveném do červena.
Komentáře k receptu Cibulové chutney
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce