Mé Oblíbené Recepty
Chili con carne
Chili con carne
 

Chili con carne

Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 3.8. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 3.8. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 3.8. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 3.8. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 3.8. 
Průměrné hodnocení: 3.8/5 (4 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
USA - chili con carne je chlouba Texasu. Hovězí maso se pomalu dusí v pálivé omáčce z rajčat a piva s černými fazolemi.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 5 hod 20 min
doba vaření 5 hod 20 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Chili con carne (ve španělštině chili s masem) je pálivé ragú. Je to oficiální pokrm amerického státu Texas od roku 1977.

Ingredience

600g hovězího krku
4 cibule
3 stroužky česneku
2 PL oleje
400g konzervovaných loupaných rajčat v pyré
3 PL kečupu
3 PL rajčatového protlaku
300ml světlého piva
2 konzervy tmavých fazolí v nálevu
1 PL octa z červeného vína
2 stříknutí tabasca
2 chili papričky
1/2 KL pálivé papriky
1/2 KL sladké papriky
1/2 KL oregana
1/2 KL sušeného česneku
1/2 KL sušené cibule
1/2 KL mletého kmínu
1/2 KL mletého nového koření
5ks hřebíčku
špetka čerstvě mletého pepře
sůl podle chuti

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. V pánvi rozpalte olej a přidejte cibuli a na mírném ohni ji 5 minut smažte. Pak přidejte česnek a smažte další minutu. K cibuli přidejte na malé kousky nakrájené osolené hovězí maso. Smažte, dokud se maso nezatáhne a nezmění barvu.

K masu přidejte rajčata a rozbijte je vařečkou. Přidejte i kečup a rajčatový protlak a podlijte světlým pivem. Promíchejte a dále přidejte vinný ocet a koření (hřebíček rozdrťte v hmoždíři nebo zadní stranou lžičky) a celé chili papričky.

Používáte-li pomalý hrnec:

Chili con carne uveďte k varu a přendejte do pomalého hrnce. Vařte dvě hodiny na vysokou teplotu a tři hodiny na nízkou. Na poslední hodinu přidejte přecezené fazole a tabasco. V závěru dochuťte solí a pepřem.

Klasický způsob vaření:

Chili con carne uveďte k varu a vařte na mírném ohni s poklicí půl hodiny až hodinu (podle velikosti kousků masa). Na poslední čtvrt hodinu přidejte přecezené fazole a tabasco. Směs často míchejte, kontrolujte a případně podlévejte po troškách vodou. V závěru dochuťte solí a pepřem.

Tipy

Pokud nemáte rádi hodně pálivá jídla, vynechejte tabasco a chili papričky.

doporučená příloha: bílý chléb, kukuřičné chipsy, vařená rýže nebo lehký zeleninový salát z kukuřice, rajčete a papriky a červené víno.

Inspirace pro Vás

Ryba pečená v alobalu

Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Ryba pečená v alobalu s fenyklem a limetkou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Ryba s bílým masem naložená ve svěží limetkové marinádě, pečená v troubě s kousky fenyklu a červené cibule.

Pórkový krém s brambory

Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Polévkový krém z pórku, smetany a řeckého jogurtu, zdobený křupavými nitkami smažených brambor a petrželky.

Hrachová polévka

Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(10)
Polévka vařená v pomalém hrnci ochucená kari kořením a tymiánem.

Mangový salát s kuřecím

Recept Mangový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Mangový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Mangový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Mangový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Mangový salát s kuřecím masem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(3)
Kuřecí maso pečené na hořčici a medu podávané na zeleném salátu s mangem, přelitém domácím dresingem z octa.

Hrachová kaše

Recept Hrachová kaše s uzeným masem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Hrachová kaše s uzeným masem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Hrachová kaše s uzeným masem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Hrachová kaše s uzeným masem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Hrachová kaše s uzeným masem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(45)
Klasická česká hrachová kaše zjemněná mlékem, s uzeným masem, opraženou cibulkou a sterilovanou okurkou.

Pstruh grilovaný na feferonkách

Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. Recept Pstruh grilovaný na feferonkách a česneku má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Pstruh grilovaný na bylince a marinádě z česneku a feferonky pro správný říz.

Boloňská omáčka

Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňská omáčka má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Itálie - klasická omáčka z mletého vepřového a hovězího masa v rajčatové omáčce, dochucená zeleninou a muškátovým oříškem.

Hamburger s kozím sýrem

Recept Grilovaný hamburger s plátkem kozího sýra má průměrné hodnocení 4.9. Recept Grilovaný hamburger s plátkem kozího sýra má průměrné hodnocení 4.9. Recept Grilovaný hamburger s plátkem kozího sýra má průměrné hodnocení 4.9. Recept Grilovaný hamburger s plátkem kozího sýra má průměrné hodnocení 4.9. Recept Grilovaný hamburger s plátkem kozího sýra má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(1)
USA - mleté libové hovězí maso grilované s plátkem kozího sýra s bílou plísní na povrchu s domácí tatarskou omáčkou.
Komentáře k receptu Chili con carne
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce