Mé Oblíbené Recepty
Chili con carne
Chili con carne
 

Chili con carne

Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. 
Průměrné hodnocení: 4/5 (3 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
USA - chili con carne je chlouba Texasu. Hovězí maso se pomalu dusí v pálivé omáčce z rajčat a piva s černými fazolemi.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 5 hod 20 min
doba vaření 5 hod 20 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Chili con carne (ve španělštině chili s masem) je pálivé ragú. Je to oficiální pokrm amerického státu Texas od roku 1977.

Ingredience

600g hovězího krku
4 cibule
3 stroužky česneku
2 PL oleje
400g konzervovaných loupaných rajčat v pyré
3 PL kečupu
3 PL rajčatového protlaku
300ml světlého piva
2 konzervy tmavých fazolí v nálevu
1 PL octa z červeného vína
2 stříknutí tabasca
2 chili papričky
1/2 KL pálivé papriky
1/2 KL sladké papriky
1/2 KL oregana
1/2 KL sušeného česneku
1/2 KL sušené cibule
1/2 KL mletého kmínu
1/2 KL mletého nového koření
5ks hřebíčku
špetka čerstvě mletého pepře
sůl podle chuti

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte najemno. V pánvi rozpalte olej a přidejte cibuli a na mírném ohni ji 5 minut smažte. Pak přidejte česnek a smažte další minutu. K cibuli přidejte na malé kousky nakrájené osolené hovězí maso. Smažte, dokud se maso nezatáhne a nezmění barvu.

K masu přidejte rajčata a rozbijte je vařečkou. Přidejte i kečup a rajčatový protlak a podlijte světlým pivem. Promíchejte a dále přidejte vinný ocet a koření (hřebíček rozdrťte v hmoždíři nebo zadní stranou lžičky) a celé chili papričky.

Používáte-li pomalý hrnec:

Chili con carne uveďte k varu a přendejte do pomalého hrnce. Vařte dvě hodiny na vysokou teplotu a tři hodiny na nízkou. Na poslední hodinu přidejte přecezené fazole a tabasco. V závěru dochuťte solí a pepřem.

Klasický způsob vaření:

Chili con carne uveďte k varu a vařte na mírném ohni s poklicí půl hodiny až hodinu (podle velikosti kousků masa). Na poslední čtvrt hodinu přidejte přecezené fazole a tabasco. Směs často míchejte, kontrolujte a případně podlévejte po troškách vodou. V závěru dochuťte solí a pepřem.

Tipy

Pokud nemáte rádi hodně pálivá jídla, vynechejte tabasco a chili papričky.

doporučená příloha: bílý chléb, kukuřičné chipsy, vařená rýže nebo lehký zeleninový salát z kukuřice, rajčete a papriky a červené víno.

Inspirace pro Vás

Houbové rizotto s dýní

Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. Recept Houbové rizotto s dýní má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(3)
Itálie - pravé italské krémové rizotto se sušenými houbami a kousky dýně, zjemněné máslem a sypané parmezánem.

Skopové byriani

Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. Recept Skopové biryani s okurkovou Raitou má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Indie - obvyklý indický recept na skopové maso vařené s rýží ve směsi rajčat a koření, podávané s jogurtovou omáčkou Raita.

Marinované kuřecí řízečky

Recept Marinované kuřecí řízečky s bylinkovými bramborami má průměrné hodnocení 4.2. Recept Marinované kuřecí řízečky s bylinkovými bramborami má průměrné hodnocení 4.2. Recept Marinované kuřecí řízečky s bylinkovými bramborami má průměrné hodnocení 4.2. Recept Marinované kuřecí řízečky s bylinkovými bramborami má průměrné hodnocení 4.2. Recept Marinované kuřecí řízečky s bylinkovými bramborami má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Dozlatova smažené malé kuřecí řízky marinované tatarskou omáčkou, s jemnými bramborami a čerstvými bylinkami.

Krůtí hoisin

Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 4.7. Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 4.7. Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 4.7. Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 4.7. Recept Krůtí hoisin má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Krůtí medailony dušené v pomalém hrnci v husté, čínské omáčce hoisin se zeleninou a žampiony, podávané s rýží.

Tuňákové karbanátky

Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(15)
Karbanátky připravené z konzervovaného tuňáka se jedí s bramborem nebo v housce se zeleninou jako rybí hamburger.

Vaječná pomazánka s řeřichou

Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(6)
Velká Británie - sendvič z bílého chleba plněný směsí z vajec, majonézy a řeřichy je oblíbenou pochoutkou nejen v Británii.

Fazolový guláš

Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Uzená vepřová žebra, kvalitní klobásy a lehce pikantní směs koření je to, co dělá tento guláš gastronomickým zážitkem.

Jablečná drobenka se zmrzlinou

Recept Jablečná drobenka se zmrzlinou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jablečná drobenka se zmrzlinou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jablečná drobenka se zmrzlinou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jablečná drobenka se zmrzlinou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Jablečná drobenka se zmrzlinou má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(8)
Ovocný základ z jablek a pomerančové šťávy s drobenkou z ovesných vloček a javorového sirupu.
zařazeno v:
Ovoce
Komentáře k receptu Chili con carne
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce