Mé Oblíbené Recepty
Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím
Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím
 

Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím

Recept Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. Recept Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím má průměrné hodnocení 4.4. 
Průměrné hodnocení: 4.4/5 (93 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Bramborový salát s celerem a hořčičnými semínky s placatým kuřetem pečeným na světlém pivu se salátem s podmáslí.
Doba přípravy receptu je 40 min
příprava 40 min
Doba vaření receptu je 1 hod 30 min
doba vaření 1 hod 30 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Kuře bylo domestikováno v jihovýchodní Asii 10 000 let před naším letopočtem. Z evropských zemí jako první domestikace dorazila do Řecka v 5. století před naším letopočtem.

Ingredience

na bramborový salát

1.25kg menších brambor na salát
svazek jarní cibulky
1 PL slunečnicového oleje
1 PL hořčičného semínka
1 PL kari koření
200g jogurtu řeckého typu
60g majonézy
4 stonky řapíkatého celeru
sůl

na placaté grilované kuře

1 kuře, přibližně 1.2kg, upravené naplacato, viz tipy
půl litru světlého piva
1 KL soli
1/2 KL pepře

na marinádu

1 PL olivového oleje
1 KL pálivé papriky
1 KL sladké papriky
3 stroužky česneku
kůra a šťáva z jednoho citronu
hrst hladkolisté petrželky (asi 15g)

na salát s dresinkem z podmáslí

1 stroužek česneku
100ml podmáslí
30g majonézy
100g řeřichy nebo polníčku
1/2 ledového salátu

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Nejprve připravte marinádu. Smíchejte olej, papriky, oloupaný a prolisovaný česnek, šťávu a kůru z jednoho citronu a nahrubo nasekanou hladkolistou petrželku. Placaté kuře důkladně osolte a opepřete, potřete marnádou a dejte marinovat do lednice na půl hodiny.

Brambory oloupejte, větší přepulte a vařte dvacet minut ve vroucí osolené vodě doměkka. Mezitím od jarních cibulek odkrojte konce s kořínky a zelenou nať. Kořínky vyhoďte, zelenou nať uschovejte a bílé části nasekejte najemno. Olej rozpalte v hlubší pánvi, přidejte hořčičná semínka a opékejte, dokud nezačnou poskakovat v pánvi, pak vsypte nasekané jarní cibulky a kari koření. Za stálého míchání opékejte dvě minuty. Poté směs přendejte do velké mísy, vmíchejte jogurt, majonézu a hodně soli a pepře. Většinu zelených natí nasekejte a přidejte do mísy, stejně tak scezené teplé brambory a celer pokrájený na kolečka. Promíchejte a ozdobte zbylou natí z cibulky.

Kuře dejte do pekáče, podlejte 50 mililitry vody a přesuňte do vyhřáté trouby na 190°C. Pečte hodinu a půl. Kuře pravidelně otáčejte a potírejte pivem.

Ledový salát nasekejte a přidejte omytý a okapaný polníček. Česnek oloupejte, rozmačkejte a pak jej smíchejte s podmáslím a majonézou. Smíchejte s ledovým salátem a polníčkem.

Kuře po upečení nechte deset až patnáct minut odpočívat. Naporcujte, posypte petrželkou a podávejte s bramborovým salátem a se salátem s podmáslí.

Tipy

Jak připravit kuře naplacato:
- nůžkami na kuře odstřihněte tenké konce křídel a vystřihněte páteř
- kuře otočte a dlaní opatrně stlačte do placata, ale tak, abyste nezlámali prsní kost

Inspirace pro Vás

Dušená mrkev

Recept Dušená mrkev má průměrné hodnocení 4.8. Recept Dušená mrkev má průměrné hodnocení 4.8. Recept Dušená mrkev má průměrné hodnocení 4.8. Recept Dušená mrkev má průměrné hodnocení 4.8. Recept Dušená mrkev má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(2)
Zdravé a levné jídlo, které si zamilují i lidé, kteří si mysleli, že tento pokrm není jejich šálek kávy.

Sendviče se sekanou

Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendviče se sekanou a volským okem má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Zbyla Vám sekaná od oběda a nevíte co s ní? Vyzkoušeje ji s plátky toastového chleba, slaninou a volským okem.

Čočka na kyselo

Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.2. Recept Čočka na kyselo má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Jedna z mnoha variant přípravy čočky na husto (nebo také na kyselo) s čerstvým chlebem, klobásou a kyselým okurkem.

Smetanová houbová polévka

Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. Recept Smetanová polévka s houbami a loupanými brambory má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Polévka z lesních hub se zakysanou smetanou ochucená octem, podávaná s vařenými brambory.

Hrachová polévka

Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Hrachová polévka má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(6)
Polévka vařená v pomalém hrnci ochucená kari kořením a tymiánem.

Polévka z červené čočky

Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z červené čočky má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Rychlá, jednoduchá, levná a zdravá. To jsou čtyři slova charakterizující tuto polévku s červenou čočkou, celerem a lžící octa.

Dušené hovězí

Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Měkké šťavnaté hovězí pomalu vařené na kořenové zelenině a žampionech v omáčce ovoněné červeným vínem a octem,

Bliny s kaviárem

Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Rusko - specialita z máslového kynutého těsta z pohankové mouky, tradičně podávaná s kaviárem a vychlazeným šampaňským.
Komentáře k receptu Celerové brambory, kuře na placato a salát s podmáslím
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce