Mé Oblíbené Recepty
Kuře ala bažant
Kuře ala bažant
 

Kuře ala bažant

Recept Kuře ala bažant má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře ala bažant má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře ala bažant má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře ala bažant má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuře ala bažant má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (52 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Kuře pečené na způsob bažanta, prošpikované kousky uzené slaniny, na divokém koření s oříškem másla.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 1 hod 40 min
doba vaření 1 hod 40 min
Počet porcí 4-6
počet porcí 4-6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Úprava ala bažant (na způsob bažanta) znamená, že v receptu nesmí chybět slanina a divoké koření (celý pepř, nové koření a bobkový list).

Ingredience

1 kuře
80g uzené slaniny bez kůže
sůl podle chuti
40g másla
1 velká cibule
10 kuliček nového koření
20 kuliček celého černého pepře
1 velký bobkový list

Postup

Troubu rozehřejte na 180°C. Kuře opláchněte pod tekoucí vodou. Polovinu slaniny nakrájejte na klínky, druhou poloviny na malé kostičky. Klínkami prošpikujte kuřeti prsa i stehna. Úzkým nožem udělejte do masa zářez, zvětšete ho vsunutím prstu a do vzniklého otvoru vložte slaninu. Kuře osolte ze všech stran, i zevnitř, a dejte do pekáčku.

Cibuli oloupejte a nakrájejte. Nejprve na kolečka, která potom rozčtvťte. Do rozpálené pánve dejte na kostičky pokrájený zbytek slaniny a nechte částečně rozpustit. Teplotu stáhněte na střední a přidejte polovinu až tři čtvrtiny dávky másla. Nechte rozpustit a přidejte cibuli. Pomalu smažte do světle zlata asi 5 minut. Často míchejte a cibuli nepřipalte. Stane-li se Vám to, udělejte směs znova, jinak celá omáčka bude nahořklá. Minutu před koncem přidejte celý pepř a nové koření.

Osmaženou cibulku zalejte horkou vodou (asi 400 mililitry), promíchejte, přidejte bobkový list a kuře touto ochucenou vodou podlejte. Pečte ve vyhřáté troubě hodinu a půl. Kuře polévejte vypečenou šťávou a po asi 20 minutách pečení volně přikryjte alobalem. Ten sundejte před posledními 10 minutami pečení, aby se vytvořila pěkná křupavá kůrčička.

Po vytažení z trouby nechte pečené kuře 10 minut odpočívat. Vyjměte z pekáče a ve šťávě nechte rozpustit zbylé máslo. Kuře ala bažant podávejte přelité nezcezenou šťávou (koření můžete vybrat, ušetříte si práci na talíři).

Tipy

doporučená příloha: vařené brambory, dušená rýže, lehký salát

Inspirace pro Vás

Grilovaná pražma královská

Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.4. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.4. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.4. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.4. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(4)
Mořská ryba grilovaná na česneku a rozmarýnu s chutným bílým masem a s lehce odstranitelnými kostmi.

Česneková pomazánka

Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Česneková pomazánka má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Nejoblíbenější česká pomazánka z česneku a sýru. Vhodná na jednohubky či na topinky k večeři.

Vepřové plátky na houbách

Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové plátky na houbách má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Vepřové plátky na houbách dušené s jalovcem a cibulkou podávané s rýží.
zařazeno v:
Vepřové maso, Houby, Rýže

Králík z jednoho hrnce

Recept Králík z jednoho hrnce má průměrné hodnocení 4.4. Recept Králík z jednoho hrnce má průměrné hodnocení 4.4. Recept Králík z jednoho hrnce má průměrné hodnocení 4.4. Recept Králík z jednoho hrnce má průměrné hodnocení 4.4. Recept Králík z jednoho hrnce má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Recept na jemné králičí maso dušené se zeleninou a žampiony na červeném víně v pomalém hrnci, s křupavou bagetkou.

Dýňová polévka s mrkví

Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Pečená mrkev dodá polévce krásnou barvu a přidá lehce sladkou chuť. Koření podtrhává chuť zeleniny, aniž by ji přemohlo.

Kuřecí stehna na máslové dýni

Recept Kuřecí stehna pečená na máslové dýni má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí stehna pečená na máslové dýni má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí stehna pečená na máslové dýni má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí stehna pečená na máslové dýni má průměrné hodnocení 4.4. Recept Kuřecí stehna pečená na máslové dýni má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Jídlo z jednoho pekáče. Kuřecí stehna pečená v marinádě se sójové omáčky na voňavé máslové dýni a červené paprice.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Kaše z brambor a mascarpone

Recept Bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramborová kaše s pečeným česnekem a mascarpone má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Klasická bramborová kaše vylepšená přidáním pečeného česneku a italského sýru mascarpone.
zařazeno v:
Brambory, Přílohy

Panna Cotta z podmáslí

Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. Recept Panna Cotta z podmáslí má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Oblíbený nepečený italský dezert, kde se vařená smetana nechá v lednici zatuhnout se želatinou a pak se zdobí lesním ovocem.
zařazeno v:
Ovoce
Komentáře k receptu Kuře ala bažant
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce