Mé Oblíbené Recepty
Bündnerská ječná polévka
Bündnerská ječná polévka
 

Bündnerská ječná polévka

Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. Recept Bündnerská ječná polévka má průměrné hodnocení 4.9. 
Průměrné hodnocení: 4.9/5 (28 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Švýcarsko - polévka z ječných krup se zeleninovým základem vařená v masovém vývaru se smetanou.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 60 min
doba vaření 60 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Bündnerfleisch, neboli bündnerské maso, je pochoutka ze švýcarského kantonu Graubünden. Skládá se převážně z hovězího masa a před zráním, které trvá 3-5 týdnů v teplotách blížících se nule, se nakládá do bílého vína a směsi koření.

Ingredience

1 cibule
1 tenký pórek
2 mrkve
150g celeru
50g uzeného masa
25g másla
100g ječných krupek
1 PL hladké mouky
1300ml masového vývaru
40g bündnerského masa
100g smetany
sůl a pepř podle chuti
čerstvá pažitka na ozdobu

(* PL - polévková lžíce)

Postup

Cibuli, mrkev a celer oloupejte a spolu s bílou částí pórku nakrájejte na malé kousky. Uzené maso nakrájejte na kostičky. Troubu předehřejte na 200°C.

V hrnci rozehřejte máslo a osmažte na něm zeleninu, 5 minut. Přidejte nakrájenou šunku a smažte další 2 minuty. Ke směsi přisypte ječné krupky, zaprašte moukou, minutu za stálého míchání smažte a zalijte vývarem. Při nízké teplotě vařte pod pokličkou asi jednu hodinu nebo dokud nebudou krupky měkké. Pokud je potřeba, přilévejte vodu nebo vývar.

V pekáči na pečícím papíře opečte v troubě do křupava bündnerské maso nakrájené na plátky. Až kroupy změknou, do polévky vmíchejte smetanu a ohřejte, dále už však polévku nevařte. Rozdělte do talířů a ozdobte bündnerským pečeným masem a sekanou pažitkou.

Inspirace pro Vás

Třešňový koláč naruby

Recept Třešňový koláč naruby má průměrné hodnocení 4. Recept Třešňový koláč naruby má průměrné hodnocení 4. Recept Třešňový koláč naruby má průměrné hodnocení 4. Recept Třešňový koláč naruby má průměrné hodnocení 4. Recept Třešňový koláč naruby má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Třešňový základ s máslovým těstem nahoře, to je třešňový koláč naruby.
zařazeno v:
Ovoce

Ředkvičkový salát s okurkou

Recept Ředkvičkový salát s okurkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s okurkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s okurkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s okurkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s okurkou má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Ředkvičky se salátovou okurkou, hladkolistou petrželkou a sekanými mandlemi tvoří nezaměnitelnou chuť.
zařazeno v:
Saláty

Zeleninový vývar

Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. Recept Zeleninový vývar má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Až ochutnáte tento domácí vývar, nebudete už nikdy chtít kupovaný. Nasekejte zeleninu, osmažte a uvařte a máte hotovo!

Chili con carne

Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
USA - chili con carne je chlouba Texasu. Hovězí maso se pomalu dusí v pálivé omáčce z rajčat a piva s černými fazolemi.

Grilované kalamáry na česneku

Recept Grilované kalamáry na česneku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Grilované kalamáry na česneku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Grilované kalamáry na česneku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Grilované kalamáry na česneku má průměrné hodnocení 4.7. Recept Grilované kalamáry na česneku má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Grilované kalamáry s česnekem a olivovým olejem. Maso je bílé a jemné s mírně sladkou chutí.

Glazovaná křepelka

Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Kořeněné křepelky přelité máslovou glazurou z kuřecího vývaru. Pro zpestření nedělního oběda nebo k posezení s přáteli.
zařazeno v:
Zvěřina

Srnčí guláš

Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Srnčí guláš má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Srnčí kýta dušená na cibuli a divokém koření podávaná s domácím karlovarským knedlíkem.

Plněné papriky

Recept Papriky plněné mletým masem a rýží má průměrné hodnocení 4.7. Recept Papriky plněné mletým masem a rýží má průměrné hodnocení 4.7. Recept Papriky plněné mletým masem a rýží má průměrné hodnocení 4.7. Recept Papriky plněné mletým masem a rýží má průměrné hodnocení 4.7. Recept Papriky plněné mletým masem a rýží má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Šťavnaté papriky plněné směsí z mletého hovězího masa, rýže, sýru a rajčatové omáčky plné chutí.
Komentáře k receptu Bündnerská ječná polévka
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce