Mé Oblíbené Recepty
Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní
Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní
 

Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní

Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (24 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
České buchty z kynutého těsta, jaké dělávala babička. Vyberte si mezi povidlovou či tvarohovou náplní nebo udělejte rovnou obě.
Doba přípravy receptu je 1 hod 10 min
příprava 1 hod 10 min
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Počet porcí 12
počet porcí 12
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Slovo povidla je známé od 14. století a vyskytuje se také v polštině a v ukrajinštině. Je odvozeno od staročeského slova vít, tj. točit nebo míchat (aneb nám známé Víly věnce vily.).

Ingredience

Na buchty

1 kostka droždí 42g
250ml vlažného mléka
140g másla plus 60g na potření buchet
500g polohrubé mouky
1/2 KL soli
60g cukru krupice
3 žloutky
1 PL vanilkového cukru
1 KL citronové kůry

Na tvarohovou náplň

200g tvarohu
50g cukru moučka
2 žloutky
2 PL rozinek

Na povidlovou náplň

250g švestkových povidel

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Do misky rozdrobíme droždí, přidáme polévkovou lžíci krupicového cukru a zalejeme polovinou vlažného mléka. Dáme na teplé místo a necháme vzejít kvásek, přibližně deset minut.

V míse smícháme mouku se špetkou soli, přidáme zbylý krupicový cukr, vanilkový cukr, kůru nastrouhanou z 1/3 citronu a žloutky z vajec. Přilejeme zbytek mléka, ve kterém jsme rozpustili máslo. Nakonec přidejte vzešlý kvásek a těsto důkladně promíchejte. Poté mísu zakryjte utěrkou a dejte zpět na teplé místo těsto vykynout do dvojnásobného objemu.

Připravte si náplň. Na tvarohovou náplň v míse smíchejte tvaroh s cukrem, žloutky a přidejte rozinky. Povidla můžete promíchat s jednou polévkovou lžící rumu.

Až těsto vykyne, pomoučněnýma rukama odjímejte těsto. Uprostřd udělejte důlek, do kterého vložte náplň. Konce slepte k sobě a ve dlaních vyválejte kuličku. Vložte do pekáče vymazaného máslem a taktéž každou buchtu potírejte máslem ze všech stran, aby se během pečení nespekly dohromady. Pečte ve vyhřáté troubě na 180°C 30 minut nebo do hněda. Hotové buchty posypte přes sítko moučkovým cukrem.

Tipy

Dejte pozor, aby mléko bylo opravdu vlažné. Pokud bude příliš teplé nebo horké, kvasnice Vám nevzejdou.

Pokud zrovna netopíte, nechte kvásek a těsto vykynout nad hrncem s horkou vodou, přes který jste položili prkénko. Mísu přikryjte utěrkou.

Rozinky můžete přes noc namočit v rumu.

Inspirace pro Vás

Glazovaná křepelka

Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Glazovaná křepelka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Kořeněné křepelky přelité máslovou glazurou z kuřecího vývaru. Pro zpestření nedělního oběda nebo k posezení s přáteli.
zařazeno v:
Zvěřina

Vepřové nudličky s cibulkou

Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Vepřové nudličky s jarní cibulkou má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(3)
Nudličky se před smažením krátce marinují, což přidá jídlu extra chuť. Jarní cibulka přidaná před koncem pokrm zvláčňuje.
zařazeno v:
Vepřové maso, Rýže

Citronové řezy s ricottou

Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Sladké citronové řezy s pevným, máslovým základem a vzdušnou citronovou náplní s ricottou se správnou výškou a texturou.
zařazeno v:
Ovoce

Vaječná pomazánka se sýrem

Recept Vaječná pomazánka s levandulovým sýrem má průměrné hodnocení 5. Recept Vaječná pomazánka s levandulovým sýrem má průměrné hodnocení 5. Recept Vaječná pomazánka s levandulovým sýrem má průměrné hodnocení 5. Recept Vaječná pomazánka s levandulovým sýrem má průměrné hodnocení 5. Recept Vaječná pomazánka s levandulovým sýrem má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(1)
Pomazánka z vajec a taveného sýru ozdobená tyrkysovým levandulovým sýrem.

Pikantní těstoviny s pórkem

Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pikantní těstoviny s cuketou a pórkem má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Jednoduché a nízkokalorické těstoviny sypané italským parmezánem. Pálivé budou tak, na kolik se cítíte.

Pajšl

Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. Recept Pajšl má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(45)
Bílá polévka z drůbežích vnitřností a vepřové pleci se smetanou a strouhanou mrkví.

Italský chléb focaccia

Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. Recept Italský chléb focaccia má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(1)
Itálie - italské pečivo z těsta podobnému těstu na pizzu.

Uzené se zelím a špeclemi

Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 4. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 4. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 4. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 4. Recept Uzené maso s kysaným zelím s špeclemi má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
Uzené maso s kysaným zelím a špeclemi dochucené opraženou cibulkou.
Komentáře k receptu Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce