Mé Oblíbené Recepty
Brynzové halušky
Brynzové halušky
 

Brynzové halušky

Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. Recept Brynzové halušky má průměrné hodnocení 4.7. 
Průměrné hodnocení: 4.7/5 (75 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Slovensko - tradiční halušky s brynzou a škvařenou uzenou slaninou, posypané čerstvou zelenou pažitkou.
Doba přípravy receptu je 10 min
příprava 10 min
Doba vaření receptu je 20 min
doba vaření 20 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Tradiční halušky by pravděpodobně měly být pouze z mouky, bez brambor a s oravskou slaninou.

Ingredience

500g polohrubé mouky
1 vejce
450ml vody
1/2 KL soli
300g brynzy
50ml polotučného mléka
špetka soli
200g uzené slaniny
čerstvá pažitka

(* KL - kávová lžička)

Postup

V míse smíchejte mouku, vejce a vodu. Vznikne Vám řidší těsto. To přes haluškové síto na dvakrát protlačte do vařící osolené vody. Promíchejte a počkejte, až halušky vyplavou na povrch, pak povařte zbývající 2 minuty. Halušky děrovanou naběračkou vylovte z vody a dejte do mísy. Postup opakujte se zbývajícími haluškami.

Slaninu nakrájejte na kostičky a na pánvi nechte vyškvařit. Pažitku nasekejte najemno.

V kastrolku ohřejte mléko a vmíchejte brynzu. Dochuťte špetkou soli a nechte kompletně rozpustit.

Brynzou přelejte halušky a promíchejte. Rozdělte na talíře, pyspte slaninou, přidejte lžíci výpeku a ozdobte sekanou pažitkou.

Inspirace pro Vás

Poctivá česnečka

Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Poctivá česnečka má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Poctivá česneková polévka s bramborem, uzeninou a opečeným chlebem je nedílná součást české kuchyně.

Zelený salát s jablky

Recept Zelený salát s jablky a ořechy má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zelený salát s jablky a ořechy má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zelený salát s jablky a ořechy má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zelený salát s jablky a ořechy má průměrné hodnocení 4.3. Recept Zelený salát s jablky a ořechy má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(1)
Lehký, zdravý, plný vlákniny a vitamínů, perfektní na oběd či večeři.

Zeleninová frittata

Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. Recept Zeleninová frittata má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - vyvážené jídlo podobné našim zapékaným těstovinám. S extra zeleninou, klobásou a hlavně s extra chutí.

Vepřová žebírka

Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.3. Recept Vepřová žebírka má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Vepřová žebírka se den marinují v koření a pečou se v troubě. Dopékat je můžete na venkovním grilu nebo doma v troubě.

Jehněčí špízy souvlaki

Recept Jehněčí špízy souvlaki má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí špízy souvlaki má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí špízy souvlaki má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí špízy souvlaki má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí špízy souvlaki má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Středomoří - jehněčí špízy naložené v marinádě z červeného vína, česneku a oregána.

Domácí kečup

Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 4.7. Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 4.7. Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 4.7. Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 4.7. Recept Domácí kečup má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Recept na domácí kečup je v naší rodině předáván z generace na generaci. Ingredience uvařte, propasírujte a skladujte až rok.

Kachna s červeným zelím

Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. Recept Pečená kachna s červeným zelím a knedlí má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Tradiční česká šťavnatá pečená kachna s křupavou kůžičkou, s červeným zelím a variací knedlíků.

Vaječný salát s avokádem

Recept Vaječný salát s avokádem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Vaječný salát s avokádem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Vaječný salát s avokádem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Vaječný salát s avokádem má průměrné hodnocení 4.8. Recept Vaječný salát s avokádem má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Lahodný vaječný salát s kousky avokáda a čerstvou řeřichou, podávaný na rozpečeném černém pečivu.
Komentáře k receptu Brynzové halušky
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce