Mé Oblíbené Recepty
Bramborová polévka
Bramborová polévka
 

Bramborová polévka

Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.8. 
Průměrné hodnocení: 4.8/5 (6 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Bramborová polévka zahuštěná celozrnnou moukou, s kořenovou zeleninou, lesními houbami a bylinkami.
Doba přípravy receptu je 25 min
příprava 25 min
Doba vaření receptu je 45 min
doba vaření 45 min
Počet porcí 4-6
počet porcí 4-6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

V roce 1995 se brambora stala první zeleninou, která vyklíčila ve vesmíru. Stalo se tak na palubě raketoplánu Columbia.

Ingredience

2 střední mrkve
1 střední petržel
60g celeru, oloupaného
550g brambor
250g čerstvých pevných hub
sůl a pepř podle chuti
1/2 PL majoránky
1/2 KL mletého kmínu
1 PL sušené cibule
2 PL sekané cibulové nati
3 stroužky česneku
25g sádla
25g pšeničné celozrnné mouky
4 PL sekaného medvědího česneku
3 PL sekané hladkolisté petrželky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Brambory, mrkev, celer, petržel a česnek oloupejte. Brambory nakrájejte na kostky. Mrkev, celer a petržel a malé kostičky. Česnek rozdrďte čepelí nože a nasekejte najemno. Houby nakrájejte na plátky.

Do hrnce dejte mrkev, celer a petržel a na sucho osmažte, dokud nezačne zelenina voňet. Přidejte brambory a houby, zalijte vodou (asi litrem a půl), osolte, opepřete, přidejte majoránku, mletý kmín, sušenou cibuli, cibulovou nať a česnek. Vařte do měkka, asi 25 minut, občas promíchejte.

V kastrolku si rozehřejte sádlo, vsypte celozrnnou mouku a krátce, minutu až dvě, osmažte. Pak do zásmažky vlijte trochu vody a rychle vlejte do polévky. Důkladně promíchejte, ať se v polévce nevytvoří hrudky.

Polévku povařte pět minut, přidejte medvědí česnek a hladkolistou petrželku a vařte další 3 minuty. Dochuťte solí a pepřem, popřípadě majoránkou nebo kmínem. Promíchejte a bramborovou polévku servírujte.

Inspirace pro Vás

Buchty se sladkou náplní

Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Buchty s tvarohovou a povidlovou náplní má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
České buchty z kynutého těsta, jaké dělávala babička. Vyberte si mezi povidlovou či tvarohovou náplní nebo udělejte rovnou obě.

Těstovinový salát s olivami

Recept Těstovinový salát s avokádem a olivami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstovinový salát s avokádem a olivami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstovinový salát s avokádem a olivami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstovinový salát s avokádem a olivami má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstovinový salát s avokádem a olivami má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Barevný salát s pečenými rajčaty, na jemno nasekanými černými olivami, máslovým avokádem a sněhově bílou mozzarellou.
zařazeno v:
Těstoviny, Saláty

Egyptské koshari

Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. Recept Egyptské koshari má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Egypt - vegetariánské jídlo z vařené rýže, těstovin a čočky, servírované s rajčatovo-paprikovou salsou a opraženou cibulkou.

Jehněčí špízy souvlaki

Recept Jehněčí špízy souvlaki má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí špízy souvlaki má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí špízy souvlaki má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí špízy souvlaki má průměrné hodnocení 4.6. Recept Jehněčí špízy souvlaki má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Středomoří - jehněčí špízy naložené v marinádě z červeného vína, česneku a oregána.

Krůtí sendvič s pestem

Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. Recept Krůtí sendvič s pestem a špenátem má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Pečená krůtí prsa s italským bazalkovým pestem a čerstvým baby špenátem podávaná mezi krajíci tmavého chleba.

Kořeněné hrušky v čokoládě

Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(1)
Sladké hrušky vařené v sirupu s kořením a zázvorem máčené v čokoládě. Nejlepší jsou podávané s kopečkem zmrzliny.
zařazeno v:
Ovoce

Hamburgerové bulky

Recept Hamburgerové bulky má průměrné hodnocení 4.1. Recept Hamburgerové bulky má průměrné hodnocení 4.1. Recept Hamburgerové bulky má průměrné hodnocení 4.1. Recept Hamburgerové bulky má průměrné hodnocení 4.1. Recept Hamburgerové bulky má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(0)
Recept pro domácí pekárny na hamburgerové bulky tak, jak mají být. Bulky však můžete připravit i klasicky pomocí kvásku.
zařazeno v:
Domácí pekárna

Minestrone

Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. Recept Minestrone má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - ve své zemi je tahle hustá zeleninová polévka pevně zakořeněné, oblíbené jídlo. Zde vařená s fazolemi a těstovinou.
Komentáře k receptu Bramborová polévka
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce