Mé Oblíbené Recepty
Bramborová polévka
Bramborová polévka
 

Bramborová polévka

Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.8. 
Průměrné hodnocení: 4.8/5 (6 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Bramborová polévka zahuštěná celozrnnou moukou, s kořenovou zeleninou, lesními houbami a bylinkami.
Doba přípravy receptu je 25 min
příprava 25 min
Doba vaření receptu je 45 min
doba vaření 45 min
Počet porcí 4-6
počet porcí 4-6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

V roce 1995 se brambora stala první zeleninou, která vyklíčila ve vesmíru. Stalo se tak na palubě raketoplánu Columbia.

Ingredience

2 střední mrkve
1 střední petržel
60g celeru, oloupaného
550g brambor
250g čerstvých pevných hub
sůl a pepř podle chuti
1/2 PL majoránky
1/2 KL mletého kmínu
1 PL sušené cibule
2 PL sekané cibulové nati
3 stroužky česneku
25g sádla
25g pšeničné celozrnné mouky
4 PL sekaného medvědího česneku
3 PL sekané hladkolisté petrželky

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Brambory, mrkev, celer, petržel a česnek oloupejte. Brambory nakrájejte na kostky. Mrkev, celer a petržel a malé kostičky. Česnek rozdrďte čepelí nože a nasekejte najemno. Houby nakrájejte na plátky.

Do hrnce dejte mrkev, celer a petržel a na sucho osmažte, dokud nezačne zelenina voňet. Přidejte brambory a houby, zalijte vodou (asi litrem a půl), osolte, opepřete, přidejte majoránku, mletý kmín, sušenou cibuli, cibulovou nať a česnek. Vařte do měkka, asi 25 minut, občas promíchejte.

V kastrolku si rozehřejte sádlo, vsypte celozrnnou mouku a krátce, minutu až dvě, osmažte. Pak do zásmažky vlijte trochu vody a rychle vlejte do polévky. Důkladně promíchejte, ať se v polévce nevytvoří hrudky.

Polévku povařte pět minut, přidejte medvědí česnek a hladkolistou petrželku a vařte další 3 minuty. Dochuťte solí a pepřem, popřípadě majoránkou nebo kmínem. Promíchejte a bramborovou polévku servírujte.

Inspirace pro Vás

Grilovaná pražma královská

Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.4. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.4. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.4. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.4. Recept Grilovaná pražma královská má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(12)
Mořská ryba grilovaná na česneku a rozmarýnu s chutným bílým masem a s lehce odstranitelnými kostmi.

Krůtí sendvič se sýrem

Recept Sendvič s krůtím masem, sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s krůtím masem, sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s krůtím masem, sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s krůtím masem, sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s krůtím masem, sýrem a rukolou má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(1)
Rychle hotový sendvič s krůtím masem a sýrem brie doplněný chutí brusinek a ořechů.

Těstoviny s kuřecím masem

Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(0)
Vychutnejte si lahodnou kombinaci zeleného špenátu, hub a kuřecího masa ve vínové smetanové omáčce.

Krůtí stehno s celerovou kaší

Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.4. Recept Pomalu pečené krůtí stehno s celerovou kaší má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(1)
Šťavnaté krůtí stehno pečené v pomalém hrnci podávané se smetanovou kaší z brambor a celeru.

Švédské masové kuličky

Recept Švédské masové kuličky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Švédské masové kuličky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Švédské masové kuličky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Švédské masové kuličky má průměrné hodnocení 4.2. Recept Švédské masové kuličky má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Švédsko - máte-li rádi masové kuličky z Ikei, připravte se. Tyhle jsou tisíckrát lepší, s omáčkou ze zakysané smetany.

Ředkvičkový salát s okurkou

Recept Ředkvičkový salát s okurkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s okurkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s okurkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s okurkou má průměrné hodnocení 4.7. Recept Ředkvičkový salát s okurkou má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Ředkvičky se salátovou okurkou, hladkolistou petrželkou a sekanými mandlemi tvoří nezaměnitelnou chuť.
zařazeno v:
Saláty

Kančí guláš

Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kančí guláš má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Kančí guláš tak, jak má být. Na červeném víně a jalovci se lžící rybízové marmelády.

Dýňová polévka s mrkví

Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. Recept Dýňová polévka s mrkví má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Pečená mrkev dodá polévce krásnou barvu a přidá lehce sladkou chuť. Koření podtrhává chuť zeleniny, aniž by ji přemohlo.
Komentáře k receptu Bramborová polévka
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce