Mé Oblíbené Recepty
Bramboráky na tři způsoby
Bramboráky na tři způsoby
 

Bramboráky na tři způsoby

Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (5 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Recept na bramborák, bramborák se slaninou a kuřecí řízek Ondráš smažený v bramborákovém těstě.
Doba přípravy receptu je 35 min
příprava 35 min
Doba vaření receptu je 20 min
doba vaření 20 min
Počet porcí 2
počet porcí 2
Již bylo vloženo 1 komentářů.
zobrazit komentáře (1)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Nejvíce brambor na světě konzumují Australané. Jedna osoba sní v průměru 60 kilogramů ročně, což je jednou tolik než jinde ve vyspělých zemích. 

Ingredience

na bramboráky

600g brambor
50ml mléka
100g hladké mouky
1 vejce
3 stroužky česneku
1 PL majoránky
80g sádla na smažení
1 KL soli
1/2 KL pepře

na bramboráky se slaninou

navíc 100g slaniny

na bramborák s kuřecím masem

navíc 200g kuřecích prsních řízků

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Brambory oloupeme a nastrouháme na jemno. Nastrouhané brambory odložíme stranou a necháme 20 minut stát. Poté vyjelejme vodu, kterou brambory pustily, přidáme 1 lžičku soli, půl lžičky pepře, 1 lžíci majoránky nebo oregána, vejce, mléko a prolisovaný česnek. Zahustíme hladkou moukou a důkladně promícháme.

Z těsta smažíme bramboráky z každé strany do zlatova na sádle. Do tětsta můžeme přidat na kostičky nakrájenou slaninu.

Pokud jsme si vybrali Ondráše, kuřecí prso očistíme, podélně rozřízneme, osolíme a opepříme. Do ruky si vezmeme část těsta, poplácáme mezi dlaněmi, položíme zde maso a přikryjeme stejnou částí těsta. Dáme smažit na pánev na mírný oheň do zlatova. Pokud smažíte tlustý kus masa, dejte řízek dopéct do trouby vyhřáté na 180°C na 5-10 minut.

Tipy

doporučená příloha: zelný salát (recept ZDE)

Inspirace pro Vás

Ratatouille

Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Francie - provensálský pokrm z lilku, cukety, papriky a rajčat pro vegetariány. Vhodné jako příloha nebo samostatné jídlo.

Hummus

Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. Recept Hummus má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(3)
Blízký východ - krémová pomazánka z cizrny. Některé prameny udávají, že hummus je jedno z nejstarších jídel na světě.

Těstoviny se sušenými rajčaty

Recept Těstoviny se sušenými rajčaty a kapary má průměrné hodnocení 4.8. Recept Těstoviny se sušenými rajčaty a kapary má průměrné hodnocení 4.8. Recept Těstoviny se sušenými rajčaty a kapary má průměrné hodnocení 4.8. Recept Těstoviny se sušenými rajčaty a kapary má průměrné hodnocení 4.8. Recept Těstoviny se sušenými rajčaty a kapary má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Sušená rajčata s kapary smaženými v oleji z rajčat, podlévaná zeleninovým vývarem s těstovinami.

Koprová polévka

Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Koprová polévka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Ochutnejte jednoduchou smetanovou polévku z kopru, na které si pochutná celá Vaše rodina.

Polévka z pečených brambor

Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Polévka pro milovníky brambor. Mačkané brambory v kuřecím vývaru, s troškou zeleniny, křupavou slaninou a lžící smetany.

Těstoviny s omáčkou z rajčat

Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. Recept Těstoviny s omáčkou z rajčat má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(47)
Těstoviny s omáčkou z pečených rajčat, kaparů a ančoviček, ovoněné bílým vínem.

Srnčí špízy

Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. Recept Srnčí špízy má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Srnčí maso marinované v exotické směsi ze sójové omáčky a grilované na pánvi. Na povrchu je maso hnědé, uvnitř růžové.
zařazeno v:
Zvěřina, Grilování

Segedínský guláš

Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. Recept Segedínský guláš má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(38)
Známý pokrm z kysaného zelí a vepřového masa podávaný s kynutým knedlíkem.
Komentáře k receptu Bramboráky na tři způsoby
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
Ondra
|
Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 4.6. 
2015-08-21 06:26:41
Bramboráky jsou prostě nejlepší a hlavně tyhle bramboráky se slaninou :) Parádní recept, klidně bych se nebál přidat více česneku a po usmažení bramborák osušit třeba kuchyňským ubrouskem
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce