Mé Oblíbené Recepty
Bramboračka ze sušených hub
Bramboračka ze sušených hub
 

Bramboračka ze sušených hub

Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.4. 
Průměrné hodnocení: 4.4/5 (16 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Oblíbená chutná česká polévka z brambor a kořenové zeleniny, zbarvená do hněda od voňavých sušených hub.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 50 min
doba vaření 50 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Již bylo vloženo 126 komentářů.
zobrazit komentáře (126)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Bramboračka se připravuje v Česku, na Slovensku, v Polsku a také v Německu. V žádné správné bramboračce by neměly chybět brambory, houby, kořenová zelenina, česnek a majoránka.

Ingredience

10 g sušených hub
150g brambor
50g mrkve
50g celeru
25g petržele
1 KL majoránky
2 stroužky česneku
sůl a čerstvě mletý pepř
2 vejce
1 PL (10g) vepřového sádla
1 PL (10g) hladké mouky
2 větvičky hladkolisté petrželky
½ KL mletého kmínu

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Sušené houby namočte na hodinu do 1.5 litru vlažné vody.

Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky o velikosti sousta. Mrkev a petržel oloupejte a nakrájejte na kolečka (pokud je zelenina velká, na půlkolečka). Celer taktéž oloupejte a nakrájejte na obdélníčky přibližně velké jak ostatní zelenina.

Houby dejte do hrnce včetně vody, ve které se máčely. Vařte 20 minut, dokud částečně nezměknou. Pak přidejte zeleninu a brambory, ochuťte kávovou lžičkou soli a čerstvě mletým pepřem. Vmíchejte majoránku a mletý kmín a opět uveďte k varu. Vařte, dokud všechny suroviny nezměknou, přibližně dalších 20 minut.

Až jsou suroviny měkké, v jiném kastrolku rozpalte sádlo, přidejte mouku a za stálého míchání ji nechte na středním plameni smažit do světle hněda. Směs prudce a rychle zalijte vodou a za stálého míchání vlijte do polévky.

Vejce dejte do malého hrnce a zalijte studenou vodou tak, aby byla ponořená. Přidejte trochu soli (při prasknutí vejce nevytečou). Po uvedení vody k varu vařte 8-10 minut na tvrdo. Zchlaďte studenou vodou a oloupejte.

Do polévky přidejte na hrubo nasekané listy hladkolisté petrželky a oloupaný, nasekaný česnek. Polévku povařte poslední minutu. Bramboračku podávejte s rozčtvrcenými vejci.

Tipy

Vejce můžete místo vaření rozbít přímo do polévky. Počkejte tři minuty, než polévku zamícháte.

Inspirace pro Vás

Kachna na medu

Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.3. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.3. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.3. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.3. Recept Kachna na medu má průměrné hodnocení 3.3. 
Komentáře k receptu
(94)
Kachna pečená v marinádě obsahující med a dijonskou hořčici s voňavou čínskou směsí pěti koření, kterou si můžete vyrobit i doma.

Borůvkové muffiny

Recept Borůvkové muffiny má průměrné hodnocení 4.5. Recept Borůvkové muffiny má průměrné hodnocení 4.5. Recept Borůvkové muffiny má průměrné hodnocení 4.5. Recept Borůvkové muffiny má průměrné hodnocení 4.5. Recept Borůvkové muffiny má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Sladké borůvkové muffiny z podmáslí s kapkou vanilky.
zařazeno v:
Ovoce

Kuřecí prsa na šalotce

Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí prsa na šalotce má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Kuřecí prsa smažená v kůži, podávaná ve šťávě z kuřecího vývaru, ochucená bylinkami a česnekem, zjemněná oříškem másla.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Rybí paštika s křenem

Recept Rybí paštika s křenovým máslem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Rybí paštika s křenovým máslem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Rybí paštika s křenovým máslem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Rybí paštika s křenovým máslem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Rybí paštika s křenovým máslem má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Paštika z uzené makrely zjemněná máslem, s křenem pro lepší říz a křupavou francouzskou bagetou.

Dušené hovězí

Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(74)
Měkké šťavnaté hovězí pomalu vařené na kořenové zelenině a žampionech v omáčce ovoněné červeným vínem a octem,

Sendvič s tuňákovým salátem

Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 5. Recept Sendvič s tuňákovým salátem má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Šťavnatý a jemný tuňákový salát s bylinkami podávejte se zeleninou na pečivu nebo studený s těstovinami.

Gulášová polévka

Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Gulášová polévka má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(1)
Výrazná gulášová polévka se základem z mleté papriky, s hovězím masem a bramborem, kterou nebudete chtít přestat jíst.

Bramborová polévka

Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(14)
Bramborová polévka zahuštěná celozrnnou moukou, s kořenovou zeleninou, lesními houbami a bylinkami.
Komentáře k receptu Bramboračka ze sušených hub
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
fbaElock
|
Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.4. 
2019-04-13 16:41:45
http://drugstorepharmacyxerh.com/ - canada drugs online pharmacy viagra best canadian online pharmacy
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce