Mé Oblíbené Recepty
Bramboračka ze sušených hub
Bramboračka ze sušených hub
 

Bramboračka ze sušených hub

Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.4. Recept Bramboračka ze sušených hub má průměrné hodnocení 4.4. 
Průměrné hodnocení: 4.4/5 (16 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Oblíbená chutná česká polévka z brambor a kořenové zeleniny, zbarvená do hněda od voňavých sušených hub.
Doba přípravy receptu je 15 min
příprava 15 min
Doba vaření receptu je 50 min
doba vaření 50 min
Počet porcí 4
počet porcí 4
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Bramboračka se připravuje v Česku, na Slovensku, v Polsku a také v Německu. V žádné správné bramboračce by neměly chybět brambory, houby, kořenová zelenina, česnek a majoránka.

Ingredience

10 g sušených hub
150g brambor
50g mrkve
50g celeru
25g petržele
1 KL majoránky
2 stroužky česneku
sůl a čerstvě mletý pepř
2 vejce
1 PL (10g) vepřového sádla
1 PL (10g) hladké mouky
2 větvičky hladkolisté petrželky
½ KL mletého kmínu

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

Sušené houby namočte na hodinu do 1.5 litru vlažné vody.

Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky o velikosti sousta. Mrkev a petržel oloupejte a nakrájejte na kolečka (pokud je zelenina velká, na půlkolečka). Celer taktéž oloupejte a nakrájejte na obdélníčky přibližně velké jak ostatní zelenina.

Houby dejte do hrnce včetně vody, ve které se máčely. Vařte 20 minut, dokud částečně nezměknou. Pak přidejte zeleninu a brambory, ochuťte kávovou lžičkou soli a čerstvě mletým pepřem. Vmíchejte majoránku a mletý kmín a opět uveďte k varu. Vařte, dokud všechny suroviny nezměknou, přibližně dalších 20 minut.

Až jsou suroviny měkké, v jiném kastrolku rozpalte sádlo, přidejte mouku a za stálého míchání ji nechte na středním plameni smažit do světle hněda. Směs prudce a rychle zalijte vodou a za stálého míchání vlijte do polévky.

Vejce dejte do malého hrnce a zalijte studenou vodou tak, aby byla ponořená. Přidejte trochu soli (při prasknutí vejce nevytečou). Po uvedení vody k varu vařte 8-10 minut na tvrdo. Zchlaďte studenou vodou a oloupejte.

Do polévky přidejte na hrubo nasekané listy hladkolisté petrželky a oloupaný, nasekaný česnek. Polévku povařte poslední minutu. Bramboračku podávejte s rozčtvrcenými vejci.

Tipy

Vejce můžete místo vaření rozbít přímo do polévky. Počkejte tři minuty, než polévku zamícháte.

Inspirace pro Vás

Kuřecí závitky na zelenině

Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. Recept Kuřecí závitky na zelenině má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(1)
Šťavnaté kuřecí maso zavinuté ve schwarzwaldské šunce dušené na proužcích zeleniny.
zařazeno v:
Drůbeží maso

Ratatouille

Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. Recept Ratatouille má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Francie - provensálský pokrm z lilku, cukety, papriky a rajčat pro vegetariány. Vhodné jako příloha nebo samostatné jídlo.

Kuřecí v těstíčku

Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kuřecí v těstíčku má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(5)
Kuřecí prsa smažená v jemném těstíčku přelitá sladkou chilli omáčkou.

Vaječná pomazánka s řeřichou

Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Velká Británie - sendvič z bílého chleba plněný směsí z vajec, majonézy a řeřichy je oblíbenou pochoutkou nejen v Británii.

Šunkové lasagne s ricottou

Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 4.3. Recept Šunkové lasagne s ricottou má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Itálie - ne úplně tradiční verze klasických lasagní. Těstoviny se vrství se šunkou, ricottou, salátem rukola a žampiony.

Salát z fialových brambor

Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. Recept Salát z fialových brambor má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Recept na bramborový salát s fialovými brambory s hořčičnou majonézou. Můžete však použít jakékoli brambory máte po ruce.
zařazeno v:
Přílohy, Brambory

Houbové rizoto

Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Krémové vegetariánské rizoto s hlívou ústřičnou a žampiony, vařené ve vývaru a brandy, za které by se žádný Ital nestyděl.

Kořeněné hrušky v čokoládě

Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. Recept Kořeněné hrušky v čokoládě má průměrné hodnocení 4.1. 
Komentáře k receptu
(2)
Sladké hrušky vařené v sirupu s kořením a zázvorem máčené v čokoládě. Nejlepší jsou podávané s kopečkem zmrzliny.
zařazeno v:
Ovoce
Komentáře k receptu Bramboračka ze sušených hub
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce