Mé Oblíbené Recepty
Boloňské gnocchi
Boloňské gnocchi
 

Boloňské gnocchi

Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. Recept Boloňské gnocchi má průměrné hodnocení 4.5. 
Průměrné hodnocení: 4.5/5 (34 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Itálie - gnocchi skvěle pasují k omáčce a la bolognese z mletého hovězího masa. Její chuť podtrhává strouhaný parmezán.
Doba přípravy receptu je 20 min
příprava 20 min
Doba vaření receptu je 50 min
doba vaření 50 min
Počet porcí 6
počet porcí 6
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

V Itálii se gnocchi s rajčatovou omáčkou také říká „strangolapreti“, což ve volném překladu znamená „kněz se uškrtil“. Jeden místní kněz prý miloval gnocchi tak moc, že je jedl tak rychle, až se jimi zadusil.

Ingredience

50g slaniny
1 cibule
2 stroužky česneku
1/2 KL rozmarýnu
2 PL olivového oleje
500g mletého hovězího
250ml červeného vína
1 KL sušeného oregana
2 bobkové listy
150g rajčatového protlaku
600ml rajčatové pasaty nebo pyré
800g gnocchi
strouhaný parmezán a hladkolistá petrželka na ozdobu

(* PL - polévková lžíce)
(* KL - kávová lžička)

Postup

V mixéru rozmixujte oloupanou a na větší kousky nakrájenou cibuli, oloupaný česnek, na kousky nakrájenou slaninu a rozmarýn na pastu.

V pánvi rozehřejte olej a pastu na něm na mírnou teplotu osmahněte, 5-6 minut. Přidejte mleté hovězí a smažte dalších 8 minut. Vařečkou rozbíjejte shluky mletého masa na kousky. Směs přelijte vínem, zvyšte teplotu a nechte ho z poloviny vyvařit. 

K masu přimíchejte oregano, rajčata, rajčatový protlak a přidejte bobkový list. Osolte a opepřete podle chuti, přiklopte a na mírném ohni vařte, dokud maso nebude měkké a chutě se nespojí, asi 30-45 minut.

Mezitím si uvařte gnocchi podle návodu na obalu, Promíchejte s hotovou omáčkou a la bolognese a na talíři ozdobte strouhaným parmezánem a sekanou petrželkou.

Inspirace pro Vás

Těstoviny s pečenou dýní

Recept Těstoviny s pečenou dýní má průměrné hodnocení 4.6. Recept Těstoviny s pečenou dýní má průměrné hodnocení 4.6. Recept Těstoviny s pečenou dýní má průměrné hodnocení 4.6. Recept Těstoviny s pečenou dýní má průměrné hodnocení 4.6. Recept Těstoviny s pečenou dýní má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Těstoviny obalené v dýňovém pyré s kousky pečené dýně, s čerstvým baby špenátem a vlašskými ořechy.

Plovdivské maso s okurkou

Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Plovdivské maso s okurkou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Omáčka s vepřovým masem, ozvláštněná strouhanou kyselou okurkou, částečně připomíná český hovězí guláš.

Tuňákové karbanátky

Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. Recept Tuňákové karbanátky má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(4)
Karbanátky připravené z konzervovaného tuňáka se jedí s bramborem nebo v housce se zeleninou jako rybí hamburger.

Vepřové plátky na hořčici

Recept Přírodní vepřové plátky na hořčici má průměrné hodnocení 4.8. Recept Přírodní vepřové plátky na hořčici má průměrné hodnocení 4.8. Recept Přírodní vepřové plátky na hořčici má průměrné hodnocení 4.8. Recept Přírodní vepřové plátky na hořčici má průměrné hodnocení 4.8. Recept Přírodní vepřové plátky na hořčici má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Vepřové plátky na cibulce a kyselých okurkách dušené v hořčičné omáčce.
zařazeno v:
Vepřové maso, Rýže

Citronové řezy s ricottou

Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Citronové řezy s ricottou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Sladké citronové řezy s pevným, máslovým základem a vzdušnou citronovou náplní s ricottou se správnou výškou a texturou.
zařazeno v:
Ovoce

Bramborová polévka

Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.8. Recept Bramborová polévka má průměrné hodnocení 4.8. 
Komentáře k receptu
(0)
Bramborová polévka zahuštěná celozrnnou moukou, s kořenovou zeleninou, lesními houbami a bylinkami.

Zelňačka s klobásou

Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. Recept Zelňačka s klobásou má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(2)
Oblíbená česká polévka s kysaným bílým zelím, uzenou klobásou, zjemněná smetanou s mletou paprikou.

Houbové rizoto

Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Krémové vegetariánské rizoto s hlívou ústřičnou a žampiony, vařené ve vývaru a brandy, za které by se žádný Ital nestyděl.
Komentáře k receptu Boloňské gnocchi
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce