Mé Oblíbené Recepty
Bliny s kaviárem
Bliny s kaviárem
 

Bliny s kaviárem

Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4.3. Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4.3. 
Průměrné hodnocení: 4.3/5 (25 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Rusko - specialita z máslového kynutého těsta z pohankové mouky, tradičně podávaná s kaviárem a vychlazeným šampaňským.
Doba přípravy receptu je 3 hod 20 min
příprava 3 hod 20 min
Doba vaření receptu je 20 min
doba vaření 20 min
Počet porcí 20
počet porcí 20
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Ruská specialita z pohankové mouky se dříve jedla především během tzv. „máslového týdne“, což bylo sedm dní před velikonočním půstem. Máslový týden byl svátek obžérství a rozkoší.

 

Ingredience

150g pohankové mouky
100g hladké mouky
20g droždí (1/2 kostky)
350 ml polotučného mléka
100g másla
2 vejce
1 KL soli

doporučená ozdoba

200g zakysané smetany 30% nebo
200g creme fraiche (návod na přípravu v tipech)
100g kaviáru
80g uzeného vakuovaného lososa
několik kuliček kaparů
snítka kopru

(* KL - kávová lžička)

Postup

Ve velké míse smíchejte pohankovou mouku s hladkou pšeničnou moukou a uprostřed udělejte důlek. Do něj rozdrobte droždí, nalejte vlažné mléko a přimíchejte trochu mouky. Zakryjte čistou utěrkou, umístěte na třicet minut na teplé místo a nechte vzejít kvásek.

Mezitím rozpusťte polovinu másla (v mikrovlnce, na sporáku) a nechte vychládnout. Máslo spolu s vejci a solí přidejte ke kvásku, na kterém se začaly tvořit bubliny a mírně povylezl, a důkladně promíchejte. Opět přikryjte a vraťte na teplé místo na další 2,5 hodiny kynout.

Až je těsto vykynuté, rozehřejte troubu na 75°C. Na pánvi rozpalte trochu másla a velkou lžící tvořte na pánvi kolečka o průměru 6-8cm. Na standartní pánev o průměru 25 centimetrů se vlezou 4 bliny. Smažte na středním ohni, dokud se na povrchu nezačnou tvořit bublinky. Poté je nadzvedněte, pomažte pánev troškou másla a otočte. Smažte další 2-3 minuty. Hotové bliny přemístěte do pekáče a ten dejte do trouby. Důležité je, aby zůstaly teplé. Postup opakujte, dokud nespotřebujete všechno těsto.

Po vyjmutí z trouby bliny rozložte v jedné vrstvě na talíř a zdobte kávovou lžičkou zakysané smetany, na níž umístíte kaviár či uzeného lososa s koprem a kapary.

Tipy

Použijte raději creme fraiche než zakysanou smetanu. Je hutnější a krémovější a při servírování na teplých blinách se nerozteče.

Jak připravit creme fraiche? V misce smíchejte 33-40% smetanu ke šlehání a jednu polévkovou lžíci podmáslí. Zamíchejte čistou (neolíznutou) lžící a nechte stát při pokojové teplotě 24 hodin. Poté promíchejte a dejte přes noc do lednice. Další den je Vaše francouzská specialita připravena k podávání.

Inspirace pro Vás

Sendvič s jehněčím masem

Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Sendvič s jehněčím masem, pečenými rajčaty a citronovou majonézou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Sytý gurmánský sendvič plněný pečenými rajčaty, šťavnatým jehněčím masem a citronovou majonézou s pečeným česnekem.

Fazolový guláš

Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. Recept Fazolový guláš má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Uzená vepřová žebra, kvalitní klobásy a lehce pikantní směs koření je to, co dělá tento guláš gastronomickým zážitkem.

Gnocchi s rajčaty a mozzarellou

Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 5. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 5. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 5. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 5. Recept Gnocchi s rajčaty a mozzarellou má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(0)
Italské bramborové noky gnocchi v jednoduché omáčce z čerstvých rajčat, se zelenými olivami a s mozzarellou.
zařazeno v:
Vegetariánské, Gnocchi

Tuňáková pomazánka

Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. Recept Tuňáková pomazánka má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Pomazánka z tuňáka s vařenými vejci a kari kořením na rozpečeném pečivu.

Chili con carne

Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. Recept Chili con carne má průměrné hodnocení 4. 
Komentáře k receptu
(0)
USA - chili con carne je chlouba Texasu. Hovězí maso se pomalu dusí v pálivé omáčce z rajčat a piva s černými fazolemi.

Polévka z uzených žeber s rýží

Recept Polévka z uzených žeber s rýží má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z uzených žeber s rýží má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z uzených žeber s rýží má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z uzených žeber s rýží má průměrné hodnocení 4.5. Recept Polévka z uzených žeber s rýží má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Polévka z uzených vepřových žeber s kulatozrnnou rýží, mrkví a hladkolistou petrželkou.

Karlovarský guláš v chlebu

Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. Recept Karlovarský guláš v chlebu má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(2)
Měkké kousky hovězího masa v jemné krémové omáčce z mleté papriky servírované v čerstvém bochníku chleba.

Pórkový krém s brambory

Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. Recept Pórkový krém se smaženými brambory má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Polévkový krém z pórku, smetany a řeckého jogurtu, zdobený křupavými nitkami smažených brambor a petrželky.
Komentáře k receptu Bliny s kaviárem
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce