Mé Oblíbené Recepty
Bliny s kaviárem
Bliny s kaviárem
 

Bliny s kaviárem

Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4. Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4. Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4. Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4. Recept Bliny s kaviárem má průměrné hodnocení 4. 
Průměrné hodnocení: 4/5 (21 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
Rusko - specialita z máslového kynutého těsta z pohankové mouky, tradičně podávaná s kaviárem a vychlazeným šampaňským.
Doba přípravy receptu je 3 hod 20 min
příprava 3 hod 20 min
Doba vaření receptu je 20 min
doba vaření 20 min
Počet porcí 20
počet porcí 20
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

Ruská specialita z pohankové mouky se dříve jedla především během tzv. „máslového týdne“, což bylo sedm dní před velikonočním půstem. Máslový týden byl svátek obžérství a rozkoší.

 

Ingredience

150g pohankové mouky
100g hladké mouky
20g droždí (1/2 kostky)
350 ml polotučného mléka
100g másla
2 vejce
1 KL soli

doporučená ozdoba

200g zakysané smetany 30% nebo
200g creme fraiche (návod na přípravu v tipech)
100g kaviáru
80g uzeného vakuovaného lososa
několik kuliček kaparů
snítka kopru

(* KL - kávová lžička)

Postup

Ve velké míse smíchejte pohankovou mouku s hladkou pšeničnou moukou a uprostřed udělejte důlek. Do něj rozdrobte droždí, nalejte vlažné mléko a přimíchejte trochu mouky. Zakryjte čistou utěrkou, umístěte na třicet minut na teplé místo a nechte vzejít kvásek.

Mezitím rozpusťte polovinu másla (v mikrovlnce, na sporáku) a nechte vychládnout. Máslo spolu s vejci a solí přidejte ke kvásku, na kterém se začaly tvořit bubliny a mírně povylezl, a důkladně promíchejte. Opět přikryjte a vraťte na teplé místo na další 2,5 hodiny kynout.

Až je těsto vykynuté, rozehřejte troubu na 75°C. Na pánvi rozpalte trochu másla a velkou lžící tvořte na pánvi kolečka o průměru 6-8cm. Na standartní pánev o průměru 25 centimetrů se vlezou 4 bliny. Smažte na středním ohni, dokud se na povrchu nezačnou tvořit bublinky. Poté je nadzvedněte, pomažte pánev troškou másla a otočte. Smažte další 2-3 minuty. Hotové bliny přemístěte do pekáče a ten dejte do trouby. Důležité je, aby zůstaly teplé. Postup opakujte, dokud nespotřebujete všechno těsto.

Po vyjmutí z trouby bliny rozložte v jedné vrstvě na talíř a zdobte kávovou lžičkou zakysané smetany, na níž umístíte kaviár či uzeného lososa s koprem a kapary.

Tipy

Použijte raději creme fraiche než zakysanou smetanu. Je hutnější a krémovější a při servírování na teplých blinách se nerozteče.

Jak připravit creme fraiche? V misce smíchejte 33-40% smetanu ke šlehání a jednu polévkovou lžíci podmáslí. Zamíchejte čistou (neolíznutou) lžící a nechte stát při pokojové teplotě 24 hodin. Poté promíchejte a dejte přes noc do lednice. Další den je Vaše francouzská specialita připravena k podávání.

Inspirace pro Vás

Bramboráky na tři způsoby

Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 3.8. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 3.8. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 3.8. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 3.8. Recept Bramboráky na tři způsoby má průměrné hodnocení 3.8. 
Komentáře k receptu
(1)
Recept na bramborák, bramborák se slaninou a kuřecí řízek Ondráš smažený v bramborákovém těstě.

Kuře v pomalém hrnci

Recept Kuře připravené v pomalém hrnci na zelenině má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kuře připravené v pomalém hrnci na zelenině má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kuře připravené v pomalém hrnci na zelenině má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kuře připravené v pomalém hrnci na zelenině má průměrné hodnocení 4.2. Recept Kuře připravené v pomalém hrnci na zelenině má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(1)
Jednoduchý recept na dietní šťavnaté kuře připravené v pomalém hrnci na kořenové zelenině, bez použití oleje.

Kotleta s krémovou omáčkou

Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 3.5. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 3.5. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 3.5. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 3.5. Recept Pomalá kotleta s krémovou omáčkou má průměrné hodnocení 3.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Vepřová kotleta v krémové, avšak chuťově výrazné bylinkové omáčce, vařená v pomalém hrnci.

Tortilly s kuřecím masem

Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 3. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 3. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 3. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 3. Recept Tortilly plněné kuřecím masem, zelným salátem a bylinkovým dresingem má průměrné hodnocení 3. 
Komentáře k receptu
(8)
Tortilla plněná dozlatova opečeným kuřecím masem se zelným salátem a jemným bylinkovým dresinkem.
zařazeno v:
Drůbeží maso, Zelí

Vepřové výpečky se špenátem

Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 3.9. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 3.9. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 3.9. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 3.9. Recept Vepřové výpečky se špenátem a bramborovým knedlíkem má průměrné hodnocení 3.9. 
Komentáře k receptu
(3)
Vepřové výpečky na kmíně s cibulkou s krémovým špenátem a domácím bramborovým knedlíkem

Rajská omáčka

Recept Rajská omáčka má průměrné hodnocení 3.6. Recept Rajská omáčka má průměrné hodnocení 3.6. Recept Rajská omáčka má průměrné hodnocení 3.6. Recept Rajská omáčka má průměrné hodnocení 3.6. Recept Rajská omáčka má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Poctivá rajská omáčka s vařeným hovězím masem a nadýchaným knedlíkem.

Houbové rizoto

Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 3.5. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 3.5. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 3.5. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 3.5. Recept Houbové rizoto má průměrné hodnocení 3.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Krémové vegetariánské rizoto s hlívou ústřičnou a žampiony, vařené ve vývaru a brandy, za které by se žádný Ital nestyděl.

Jednohubky s kaviárem

Recept Jednohubky s kaviárem má průměrné hodnocení 3.6. Recept Jednohubky s kaviárem má průměrné hodnocení 3.6. Recept Jednohubky s kaviárem má průměrné hodnocení 3.6. Recept Jednohubky s kaviárem má průměrné hodnocení 3.6. Recept Jednohubky s kaviárem má průměrné hodnocení 3.6. 
Komentáře k receptu
(3)
Kaviár na kolečku sušeného pečiva ozdobený jarní cibulkou či křepelčími vejci.
Komentáře k receptu Bliny s kaviárem
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce