Mé Oblíbené Recepty
Americký chléb sourdough
Americký chléb sourdough
 

Americký chléb sourdough

Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (52 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
USA - mírně nakyslý chléb charakteristické chuti je jednoduchý, avšak časově náročný na přípravu. V lednici „zraje“ týden.
Doba přípravy receptu je 1 hod 50 min
příprava 1 hod 50 min
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

U nás (bohužel) neobvyklý chléb je úzce spojován s kulturou amerického San Francisca. Recept na tento vynikající chléb přinesli do Kalifornie francouzští kuchaři v době zlaté hořečky. V překladu sour znamená kyselý a dough těsto.

Ingredience

450g hladké pšeničné mouky
7g soli
7g sušeného droždí
340ml vlažné vody

Postup

Domácí pekárny:
Do pekárny dejte vlažnou vodu, sůl, mouku a do ní udělejte uprostřed důlek. Vsypte droždí a zapněte program těsto. Hotové těsto dejte do mísy a přikryjte potravinovou fólií.

Ruční zpracování:
Všechny ingredience jednoduše míchejte pomocí vařeky dohromady, až vznikne kompaktní, lehce lepivé těsto. Můžete také použít mixér na zpracování těsta. V tomto případě mixujte minutu až dvě. Mísu těsně přikryjte potravinovou fólií. Těsto pak nechte při pokojové teplotě 2 hodiny kynout.

Mísu dejte do lednice a nechte těsto 7 dní pracovat.

Až je těsto hotové, vyklopte ho na pomoučněný pracovní povrch. Na plech dejte papír na pečení. Z těsta vytvarujte kouli, nemusí být dokonalá, ale prostě jak to nejlíp zvládnete, a dejte na pečící papír. Nechte odpočinout hodinu v teplé místnosti, ve studené i několik hodin, než začne kynout. Z těsta nebude dokonalý bochánek, spíše se "rozleze" po dně. Těsto přes síto pomoučněte, zabráníte tak vyschnutí.

Troubu rozehřejte na 220°C. Do těsta udělejte ostrým nožem do kříže hluboké zářezy. Pokud těsto splaskne, v troubě opět naskočí. Po vyhřátí dejte na spodní mřížku mělký plech s 250 mililitry vody, do trouby dejte i chleba a pečte 25-30 minut do zlatavě hnědé.

Po upečení nechte chleba sourdough před podáváním zchládnout do pokojové teploty.

Tipy

Voda by měla mít okolo 40°C. Pokud je příliš studená, kvasnice se "neprobudí" k životu. Je-li příliš teplá, kvasnice zahubíte a těsto Vám nevzejde.

Polovinu hladké mouky můžete nahradit celozrnnou moukou. Pak přidejte extra 1.5 polévkové lžíce (25 mililitrů) vlažné vody. Zachování poměru mouky a vody je v tomto receptu důležité.

Nepoužívejte chlebovou mouku. Kůrka by byla příliš silná a chléb by vevnitř neměl ty pěkné vzduchové bubliny, které jsou pro sourdough chleba charakteristické.

Inspirace pro Vás

Polévka z pečených brambor

Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. Recept Polévka z pečených brambor se slaninou a zakysanou smetanou má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(1)
Polévka pro milovníky brambor. Mačkané brambory v kuřecím vývaru, s troškou zeleniny, křupavou slaninou a lžící smetany.

Kuřecí kousky po marocku

Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. Recept Marocké kuřecí s citronovým kuskusem má průměrné hodnocení 4.4. 
Komentáře k receptu
(0)
Maroko - kombinace medu a skořice v rajčatové omáčce se se zelenými fazolkami. Podávané s kuskusem.

Kroupová polévka

Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.5. Recept Kroupová polévka má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(1)
Jednoduchá kroupová polévka provoněná libečkem podle mojí babičky.

Dušené hovězí

Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. Recept Dušené hovězí s těstovinovou rýží a bagetou má průměrné hodnocení 4.2. 
Komentáře k receptu
(0)
Měkké šťavnaté hovězí pomalu vařené na kořenové zelenině a žampionech v omáčce ovoněné červeným vínem a octem,

Těstoviny s pečenou dýní

Recept Těstoviny s pečenou dýní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny s pečenou dýní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny s pečenou dýní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny s pečenou dýní má průměrné hodnocení 4.5. Recept Těstoviny s pečenou dýní má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Těstoviny obalené v dýňovém pyré s kousky pečené dýně, s čerstvým baby špenátem a vlašskými ořechy.

Kořeněné ořechy

Recept Kořeněné ořechy má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kořeněné ořechy má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kořeněné ořechy má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kořeněné ořechy má průměrné hodnocení 4.7. Recept Kořeněné ořechy má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(0)
Chili dodá nasládlým vlašským ořechům pikantní dozvuk. Servírujte na párty místo klasických chipsů, či jako pochoutku k filmu.

Vaječná pomazánka s řeřichou

Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 4.5. Recept Vaječná pomazánka s řeřichou má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Velká Británie - sendvič z bílého chleba plněný směsí z vajec, majonézy a řeřichy je oblíbenou pochoutkou nejen v Británii.

Smetanová rajčatová omáčka

Recept Smetanová rajčatová omáčka na těstoviny má průměrné hodnocení 4.5. Recept Smetanová rajčatová omáčka na těstoviny má průměrné hodnocení 4.5. Recept Smetanová rajčatová omáčka na těstoviny má průměrné hodnocení 4.5. Recept Smetanová rajčatová omáčka na těstoviny má průměrné hodnocení 4.5. Recept Smetanová rajčatová omáčka na těstoviny má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(0)
Nemůžete se rozhodnout, jestli chcete těstoviny se smetanovou nebo rajčatovou omáčkou? Vyzkoušejte jejich kombinaci.
Komentáře k receptu Americký chléb sourdough
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce