Mé Oblíbené Recepty
Americký chléb sourdough
Americký chléb sourdough
 

Americký chléb sourdough

Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. Recept Americký chléb sourdough má průměrné hodnocení 4.6. 
Průměrné hodnocení: 4.6/5 (52 hlasujících).
Pro hodnocení se prosím přihlaste zde.
USA - mírně nakyslý chléb charakteristické chuti je jednoduchý, avšak časově náročný na přípravu. V lednici „zraje“ týden.
Doba přípravy receptu je 1 hod 50 min
příprava 1 hod 50 min
Doba vaření receptu je 30 min
doba vaření 30 min
Zatím nebyl vložen žádný komentář.
zobrazit komentáře (0)
Uložit recept do Mé kuchařky
přidat recept do své kuchařky můžete po přihlášení

U nás (bohužel) neobvyklý chléb je úzce spojován s kulturou amerického San Francisca. Recept na tento vynikající chléb přinesli do Kalifornie francouzští kuchaři v době zlaté hořečky. V překladu sour znamená kyselý a dough těsto.

Ingredience

450g hladké pšeničné mouky
7g soli
7g sušeného droždí
340ml vlažné vody

Postup

Domácí pekárny:
Do pekárny dejte vlažnou vodu, sůl, mouku a do ní udělejte uprostřed důlek. Vsypte droždí a zapněte program těsto. Hotové těsto dejte do mísy a přikryjte potravinovou fólií.

Ruční zpracování:
Všechny ingredience jednoduše míchejte pomocí vařeky dohromady, až vznikne kompaktní, lehce lepivé těsto. Můžete také použít mixér na zpracování těsta. V tomto případě mixujte minutu až dvě. Mísu těsně přikryjte potravinovou fólií. Těsto pak nechte při pokojové teplotě 2 hodiny kynout.

Mísu dejte do lednice a nechte těsto 7 dní pracovat.

Až je těsto hotové, vyklopte ho na pomoučněný pracovní povrch. Na plech dejte papír na pečení. Z těsta vytvarujte kouli, nemusí být dokonalá, ale prostě jak to nejlíp zvládnete, a dejte na pečící papír. Nechte odpočinout hodinu v teplé místnosti, ve studené i několik hodin, než začne kynout. Z těsta nebude dokonalý bochánek, spíše se "rozleze" po dně. Těsto přes síto pomoučněte, zabráníte tak vyschnutí.

Troubu rozehřejte na 220°C. Do těsta udělejte ostrým nožem do kříže hluboké zářezy. Pokud těsto splaskne, v troubě opět naskočí. Po vyhřátí dejte na spodní mřížku mělký plech s 250 mililitry vody, do trouby dejte i chleba a pečte 25-30 minut do zlatavě hnědé.

Po upečení nechte chleba sourdough před podáváním zchládnout do pokojové teploty.

Tipy

Voda by měla mít okolo 40°C. Pokud je příliš studená, kvasnice se "neprobudí" k životu. Je-li příliš teplá, kvasnice zahubíte a těsto Vám nevzejde.

Polovinu hladké mouky můžete nahradit celozrnnou moukou. Pak přidejte extra 1.5 polévkové lžíce (25 mililitrů) vlažné vody. Zachování poměru mouky a vody je v tomto receptu důležité.

Nepoužívejte chlebovou mouku. Kůrka by byla příliš silná a chléb by vevnitř neměl ty pěkné vzduchové bubliny, které jsou pro sourdough chleba charakteristické.

Inspirace pro Vás

Cuketové placky se sýrem

Recept Cuketové placky se sýrem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Cuketové placky se sýrem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Cuketové placky se sýrem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Cuketové placky se sýrem má průměrné hodnocení 4.7. Recept Cuketové placky se sýrem má průměrné hodnocení 4.7. 
Komentáře k receptu
(197)
Inspirováno zdravou výživou. Cuketové smažené placky s parmezánem, česnekem a výživnou, lehce dostupnou quinoou.
zařazeno v:
Vegetariánské

Králík pečený na česneku

Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. Recept Králík pečený na česneku má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Porcovaný, slaninou špikovaný králík marinovaný na česneku, pomalu pečený na cibulce a kmínu.
zařazeno v:
Králičí maso

Smetanová rajčatová omáčka

Recept Smetanová rajčatová omáčka na těstoviny má průměrné hodnocení 4.5. Recept Smetanová rajčatová omáčka na těstoviny má průměrné hodnocení 4.5. Recept Smetanová rajčatová omáčka na těstoviny má průměrné hodnocení 4.5. Recept Smetanová rajčatová omáčka na těstoviny má průměrné hodnocení 4.5. Recept Smetanová rajčatová omáčka na těstoviny má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(2)
Nemůžete se rozhodnout, jestli chcete těstoviny se smetanovou nebo rajčatovou omáčkou? Vyzkoušejte jejich kombinaci.

Moravský vrabec se zelím

Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.3. Recept Moravský vrabec se zelím má průměrné hodnocení 4.3. 
Komentáře k receptu
(0)
Moravský pečený vrabec z vepřového boku na cibulce, česneku a celém kmínu podávaný se sladkokyselým zelím a knedlíkem.

Omáčka z fazolových lusků

Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.5. Recept Omáčka z fazolových lusků má průměrné hodnocení 4.5. 
Komentáře k receptu
(8)
Oblíbená pochoutková zelenina ve smetanovém základu s bramborem a vejcem; vhodné nejen pro vegetariány.

Těstoviny s kuřecím masem

Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 4.9. Recept Těstoviny s kuřecím masem, žampiony a špenátem má průměrné hodnocení 4.9. 
Komentáře k receptu
(0)
Vychutnejte si lahodnou kombinaci zeleného špenátu, hub a kuřecího masa ve vínové smetanové omáčce.

Kousky s cibulí a jablky

Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 5. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 5. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 5. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 5. Recept Kousky s karamelizovanou cibulí a jablky na listovém těstě má průměrné hodnocení 5. 
Komentáře k receptu
(3)
Pro návštěvy, které chcete oslnit. Chuť výrazného sýru, osmažené cibule a sladkého jablka se skvěle doplňuje a chutná.

Krémová žampionová polévka

Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. Recept Krémová žampionová polévka má průměrné hodnocení 4.6. 
Komentáře k receptu
(0)
Hustá polévka z žampionů a jemné smetany, ideální před hlavním jídlem i s pečivem k večeři.
Komentáře k receptu Americký chléb sourdough
Vyzkoušeli jste tento recept? Sdělte nám své dojmy.
*Vaše jméno:
*Váš komentář k receptu:
Vaše hodnocení receptu:
 
2014 © MeOblibeneRecepty.cz
Všechna práva vyhrazena
Reklama / Inzerce